20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Turkcell ve Microsoft'tan işbirliği

Turkcell ve Microsoft, mobil reklam alanında yeni bir işbirliğine imza attı.

İşbirliğine ilişkin basın toplantısında konuşan Turkcell Katma Değerli Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar, internetteki bütün sitelerin şu anda mobil alana taşındığını belirtti.

Serdar, Türkiye'de mobil internet kullanıcı sayısının 2006 yılında 12 milyon iken, 2007 yılında 16 milyona ulaştığını ve bunun yüzde 33'lük bir artış anlamına geldiğini aktardı.

Mobil internetin de normal internete yakın oranlarda kullanılmaya başladığına dikkat çeken Serdar, saatlere göre kullanıma bakıldığında, mobil internetin akşam saatlerinde daha yoğun kullanıldığını, bunun, evde bilgisayar kullanımının yaygın olmaması nedeniyle mobil alt yapının kullanılmasından kaynaklandığını anlattı.

Serdar, 3 ay önce Microsoft ile yaptıkları işbirliğiyle, "Windows Live Messenger"a cep telefonlarından da ulaşılabildiğini hatırlatarak, 4,5 milyon civarında Turkcell abonesinin bu uygulamayı kullanabilecek özellikte telefona sahip olduğunu, bu süre içerisinde 1,1 milyon kişinin bu uygulamayı yükleyip kullandığını bildirdi.

Yüzde 28 penetrasyon oranı bulunduğunu ifade eden Serdar, bunun dünyadaki en başarılı "Windows Live Messenger" kampanyası olduğunu kaydetti.

Serdar, Turkcell Windows Live Messenger'in illere göre kullanımınında İstanbul, Ankara, İzmir'in ilk sırada yer aldığını belirterek, nüfusa göre kullanımda ise sıralamanın İstanbul, Yalova, Bursa, Elazığ, Trabzon, Kocaeli, Rize, Nevşehir, Antalya, Zonguldak şeklinde olduğunu; ilk sıralarda bulunan Elazığ, Trabzon illerinin ilginç olduğunu dile getirdi.

Microsoft ile güçlerini birleştirdiklerini, ikinci işbirliklerinin dijital reklam alanında olduğunu ve bunun stratejik bir işbirliği olduğunu bildiren Serdar, gelecekte dijital reklamın Türkiye'nin hayatında çok daha önemli olacağını vurguladı.

Cenk Serdar, reklam konusunda Türkiye'de geleneksel mecraların tıkanmaya başladığını, 2007'den itibaren dijital mecralara yönelme görüldüğünü ve 2008'de bunun daha yoğun bir şekilde olacağına dikkat çekti.

Serdar, geçtiğimiz yıl Turkcell mobil reklamda 370 proje, 37 farklı sektörden 216 marka ile 17 milyon tüketiciye ulaştıklarını ve 5,3 milyon kişilik izinli veritabanı bulunduğunu aktardı.

AA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 18:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?