24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Turkcell'i yabancıya vermediler

Turkcell hisselerini TeliaSonera’ya satacak olan Çukurova Grubu anlaşmayı imzalamadı. TeliaSonera, Çukurova’ya karşı yasal süreci başlatacağını açıkladı.

Turkcell hisselerini alma konusunda daha önce Çukurova Grubu ile anlaştığı bildirilen TeliaSonera Şirketi, Çukurova Grubu’nun Turkcell hisselerini satmak için nihai anlaşmayı imzalamadığını bildirdi. TeliaSonera şirketi’nden yapılan yazılı açıklamada, Çukurova Grubu’na karşı yasal sürecin başlatılacağı vurgulandı.

Açıklamada, Turkcell hisselerinin alımı konusunda daha önce varılan anlaşma uyarınca nihai tarihin 23 Mayıs olduğu hatırlatılırken, buna göre sürenin bugün sHisselerin sırası kapatıldı
İMKB, Turkcell ve Yapı Kredi Bankası’nın işlem sıralarını, Sonera Holding’den gelen Turkcell hisselerinin satışına ilişkin açıklama konusunda, Çukurova Holding’den bilgi istenmesi nedeniyle geçici olarak işleme kapattı. Açıklamanın ardından birinci seansın sonuna doğru her iki hisse senedinin de sırası yeniden işleme açıldı.

Açıklamada, Turkcell’in 29 Nisan tarihinde yapılan genel kurulunda Çukurova Grubu’na ait yüzde 27 oranında hissenin 3.1 milyar dolara TeliaSonera’ya satılmasını onayladığı hatırlatıldı.

ÇUKUROVA KONTROLÜ ELDE TUTMA İSTİYOR

Çukurova Grubu, Turkcell hisseleriyle ilgili olarak kontrol değişikliği sonucunu doğurmayacak ihtimaller üzerinde çalışacağını bildirdi. Çukurova Holding’den İMKB’ye gönderilen açıklamada, Çukurova Grubu’nun mülkiyetindeki Turkcell Holding hisse senetlerinin Sonera Holding’e satışına ilişkin olarak yürütülen görüşmelerde, münhasıran görüşme yükümlülüğünün süresinin taraflar arasında nihai bir hisse alım satım sözleşmesi imzalanamadan sona erdiği belirtildi.

Kamuoyunda ve Turkcell’in genel kurulunda, Turkcell gibi yüksek prestije sahip bir şirketin yine bir Türk şirketinin kontrolünde kalması yönünde taleplerin dile getirildiği ifade edilen açıklamada, bir kontrol değişikliği durumunda çağrı muafiyeti talep edilecek olmasına karşı kamuyounda tepkiler oluştuğu kaydedildi.

Bu çerçevede, Çukurova Grubu’nun Turkcell Holding ve/veya Turkcell İletişim’de sahip olduğu hisselere ilişkin olarak, kontrol değişikliği sonucunu doğurmayacak ihtimalller üzerinde çalışmalarına başlayacağı belirtildi.

TELIASONERA ŞİRKETİ BAŞKANI IGEL: YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

TeliaSonera Şirketi Başkanı Anders Igel, Çukurova Grubu hakkında, yüzde 27 oranındaki Turkcell hissesinin devrine ilişkin anlaşmayı imzalamak istememesi nedeniyle haklarını korumak üzere yasal yollara başvuracaklarını söyledi. Igel, söz konusu yasal yolların ayrıntıları hakkında bilgi vermekten kaçındı.

ÇUKUROVA BİZİMLE GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ

Anlaşmaya uygun olarak kendilerinin tüm koşulları yerine getirdiğini ifade eden Igel, “nihai anlaşmayı imzalamak üzere dün İstanbul’da idik. Çukurova bizimle görüşmek istemedi ve bunun için de hiçbir neden de göstermedi” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 00:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?