19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Türkiye - Fransa ilişkilerinde yeni kriz

Fransa`daki güçlü Ermeni lobisi, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerde yeni bir kriz yaratabilecek bir girişimde bulundu. Ermeni lobisinin, Fransız Meclisi`ne verdirttiği ``İnkar Yasası``nda ``Ermeni Soykırımı``nı tanımayan ve inkar eden Türkiye gibi ülkelerin cezalandırılması öngörülüyor.

 Fransa`da 29 Ocak 2001`de ``Ermeni Soykırım Yasası``nı kabul ettiren güçlü Ermeni lobisinin, bu kez ``İnkar yasası`` adı altında yeni bir Ermeni tasarısı hazırlayarak Fransız parlamenterler aracılığıyla geçtiğimiz günlerde Meclis Başkanlığına verdirttiği bildirildi.

Brüksel`den yayın yapan ABHaber.com sitesine göre, Fransa-Ermenistan dostluk grubu üyesi sosyalist parlamenter Didier Migaud ve bazı arkadaşları tarafından Meclis Başkanlığına sunulan, ``İnkar Yasası``nda ``Ermeni Soykırımı``nı tanımayan ve inkar eden Türkiye gibi ülkelerin cezalandırılması öngörülüyor.

Yasa, ayrıca ``Ermeni Soykırımı``nı tanımayanlar ve inkar edenlerle, 1915 yılında böyle bir soykırım yapılmadığını tartışanların, basın ve yayın organlarında savunanların da cezalandırılmasına ilişkin hükümleri içeriyor.

Söz konusu yasa ile ayrıca 29 Ocak 2001 yılında kabul edilen ve Türk-Fransız ilişkilerinde büyük krize neden olan sözde Ermeni soykırım yasasında değişiklik yapılarak, ``Ermeni Soykırımı``, insanlık adına işlenmiş suçlar kapsamına alınıyor.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2004 Pazar 14:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?