18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

’Türkiye-ABD ilişkilerinde kilit, PKK’

ABD başkentindeki önde gelen düşünce kuruluşu Washington Institute, terör örgütü PKK/Kongra-Gel’e ilişkin bir rapor yayınladı. Raporda, ABD-Türkiye ilişkilerini yeniden inşa etmek için terör örgütüne karşı harekete geçilmesinin ilk ve en gerekli adım olduğu belirtildi.

Washington Institute’ün Türkiye Araştırma Programı Direktörü Soner Çağaptay ve terörizmle mücadele istihbarat uzmanı Emrullah Uslu imzasını taşıyan raporda, ’PKK halen ABD ve Türkiye için tehdit mi?’ başlığı kullanıldı.

Raporda, "Washington’ın PKK/Kongra-Gel’e karşı harekete geçmede isteksizliği, zaten ABD’ye karşı olan Türk siyasetçileri ve güvenlik elitleri arasında güvensizlik yarattı. Örgütün elebaşılarını yakalamak gibi örgüte karşı eyleme geçerek ABD, Irak Savaşı’ndan beri arasında sıkıntılı ilişkiler olan Türkiye’nin askeri güvenlik elitleriyle köprü kurabilir" denildi.

"İlk ve en gerekli adım"

Washington Institute raporunda, bu tip adımların, Washington’ın, Türk kamuoyu ve 2002 yılından beri sayıları artan ABD karşıtları nezdinde daha olumlu bir imaj sağlamasına yardım edeceğinin altı çizildi.

Raporda, ’’PKK’ya karşı eylem, Irak’ta savaş sonrası ortamda ABD-Türk ilişkilerini inşa etmek için ilk ve en gerekli adım olacaktır’’ ifadesi kullanıldı.

"PKK’nın Kuzey Irak’taki varlığı ABD’nin zararına"

Washington Institute raporunda, terör örgütünün Kuzey Irak’ta faaliyetlerine devam ettiği ve Türk-Irak ve Türk-ABD ilişkilerine tehdit oluşturduğu, bunun da ABD çıkarlarına zarar verme potansiyeline sahip olduğu vurgulandı.
CNN TRK TELEVİZYONU
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 12:45:25
Güncelleme :11 Ocak 2005 Salı 12:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?