17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Türkiye AB'de mi?

İspanya’nın muhafazakar gazetelerinden La Vanguardia, ’’Türkiye, tüm bölge için örnek ülke haline dönüşebilir’’ yorumunda bulundu.
Gazetenin bugünkü baş yazısı Türkiye’ye ayrıldı ve ’’Türkiye, AB’de mi?’’ sorusuna yanıt olarak, ’’Türkiye’nin AB’ye üyelik başvurusundan bu yana 40 yıldan fazla zaman geçti. Ama ev sahibi olduğu NATO zirvesindeki bu günler, Türkiye’nin bu uzun süreçte dönüşü olmayan bir noktada bulunduğunu gösterdi’’ diye yazdı.

Avrupa ve Asya arasında anahtar jeostratejik konumda olan, NATO’nun en doğusundaki üye Türkiye’nin, son zamanlarda iki önemli gelişme kaydettiğini belirten La Vanguardia, ’’Türkiye’nin yaptığı kurumsal reformlarla AB üyeliğinde dönüşü olmayan bir yola girdiğini, halk ve yöneticilerin, devlet hukukunun sağlamlaştırılması ve ileriye götürülmesiyle ilgili olarak hiçbir anlaşmazlığa girmediğini’’ kaydetti.


Gazete, Türkiye’nin attığı adımlarla ’’Tüm bölge için örnek bir ülke haline dönüşebileceğini’’ ifade etti. 


NATO zirvesi sırasında ABD Başkanı George Bush’un Türkiye’nin AB üyeliğine destek vererek meslektaşı Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chriac’a nasihat verdiği kaydedilen yazıda, ’’Bush’un ifade ettiği gibi Türkiye’nin AB’ye katılımı medeniyetler çatışması teorisinin parçalanmasına çok güçlü bir destek verecek’’ görüşü dile getirildi.

MADRİD
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2004 Çarşamba 18:14:40
Güncelleme :1 Temmuz 2004 Perşembe 00:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?