18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Türkiye Chirac'a itibar kaybettirdi

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’a verilen kamuoyu desteği, iktidarda geçirdiği 7 yılın en düşük seviyesine geriledi. Journal du Dimanche gazetesi, Chirac’ın popülaritesindeki düşüşün temel nedenlerinden birinin, Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği destek olduğunu ileri sürdü.

Fransa’da yayımlanan Journal du Dimanche gazetesi, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’a verilen kamuoyu desteğinin, 1997’den bu yana kaydedilen en düşük seviye olan yüzde 41’e gerilediğini bildirdi.

Gazetenin yaptırdığı ankete göre, Chirac’ın popülaritesinin düşmesinin en önemli nedenleri, Fransız kamuoyunun ekonomik kaygıları ve Türkiye’nin AB üyeliği ile ilgili çekinceleri.

Ankette, petrol fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak yapılan zamların, vergi artırımlarının ve toplu işten çıkarmalarla Türk göçmenlerin Fransa’ya akın edeceği kaygısının kamuoyunda bir güvensizlik hissi yarattığını vurgulandı. Gazete, Irak’ta rehin alınan 2 Fransız gazetecinin hala kurtarılamamasının da bu tabloda etkili olduğuna dikkat çekti.
NTV
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 07:10:02
Güncelleme :25 Ekim 2004 Pazartesi 07:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?