29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Türkiye derbiye kilitlendi

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak.

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen dev maçı, kariyerinde ilk kez bir derbi maçta görev yapacak Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Maçın 4. hakemi ise Süleyman Abay.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Ezeli rakibi Galatasaray karşısına, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda Arsenal deplasmanında aldığı önemli 1 puanın moraliyle çıkacak Fenerbahçe'de tek hedef galibiyet.

Galatasaray'a Kadıköy'de 9 yılı aşkın süredeki son 11 resmi maçta yenilgisi bulunmayan Fenerbahçe, bugünkü mücadelede de saha ve seyirci avantajını kullanarak etkili olmaya çalışacak.

Turkcell Süper Lig'de 13 puanla 9. sırada bulunan sarı-lacivertliler, bu sezon iç sahadaki 4 maçında 3 galibiyet, 1 yenilgi aldı.

ARAGONES'İN KADRO ALTERNATİFLERİ

Fenerbahçe'de, kırmızı kart cezalısı Kazım, sakatlığı bulunan Alex ve Tümer, derbi maçta forma giyemeyecek.

Teknik direktör Luis Aragones'in, Galatasaray karşısında sahaya süreceği 11 kişilik kadroda özellikle orta alanda değişimler olabileceği belirtiliyor.

Savunmada Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos kurgusunda değişim beklenmezken, Aragones'in dörtlü savunmanın önünde Selçuk'un yanında sakatlığı geçen Emre'ye şans verme olasılığı yüksek görünüyor.

GALATASARAY CEPHESİ

Derbi maçı rakip sahada oynayacak olan Galatasaray, hafta içinde UEFA Kupası grup maçında deplasmanda Portekiz'in Benfica takımını 2-0 yenmenin moraliyle Kadıköy'e gidecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 9 yılı aşkın süreyi kapsayan 8'i lig, 3'ü Türkiye Kupası maçı olmak üzere son 11 randevuda da galibiyet elde edemeyen sarı-kırmızılı ekip, bu kez ezeli rakibini yenerek, bu istatistiğe son vermek amacında.

Bu sezon deplasmanlarda yaptığı 4 maçta sadece 1 kez kazanan, 1 beraberliği bulunan ve son 2 maçını yitiren ''Cim Bom'', geride kalan 9 haftada 17 puan topladı.

SKİBBE'NİN KEWELL-BAROS TERCİHİ

22 golle ligin en golcü takımı unvanının sahibi Galatasaray'da ise derbi öncesi Kewell'ın durumu henüz netleşmedi. Sakatlığı nedeniyle Benfica maçında oynamayan Kewell, Fenerbahçe maçının son idmanında takımla çalıştı.

Teknik direktör Michael Skibbe'nin, son Benfica maçının kadrosunda değişikliğe gitmemesi, sadece, oynayacak duruma gelmesi halinde Kewell ile Baros arasında tercih yapması bekleniyor.

OLASI 11'LER

Ezeli rakiplerin derbi maçta sahaya şu ilk 11'lerle çıkması bekleniyor:

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Selçuk, Emre, Semih, Maldonado, Uğur, Güiza
Galatasaray: De Sanctis, Sabri, Servet, Emre Aşık, Hakan, Ayhan, Meira, Arda, Baros (Kewell), Lincoln, Ümit

AA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 03:44:35
Güncelleme :9 Kasım 2008 Pazar 05:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?