22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Türkiye genelinde Mayıs karı

Kayseri, Niğde, Yozgat, Nevşehir’le Malatya’nın Doğanşehir ilçesine kar yağdı. Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde kar yağışı nedeniyle, yaylada mahsur kalan 25 kişiye ulaşıldı.

Kayseri’ye bu sabah erken saatlerden itibaren yağmaya başlayan karla, Erciyes Kayak Merkezi’ndeki kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Kar yağışının etkili olduğu Hacılar, Pınarbaşı, Sarız, Yahyalı ve Develi ilçelerinde, meyve ağaçları, çiçekler ve sebze fideleri kar altında kaldı.

Kar yağışı ve tipi, Kayseri-Erciyes ve Kayseri-Malatya karayolunda da etkili. Niğde’de, Bolkar Dağları ve Aladağlar’da gece boyunca etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Yozgat’ta hafta sonu yüksek kesimlerde görülen kar yağışı, sabah saatlerinde kent merkezinde de etkili oldu.Yağış sonucu kent merkezindeki kar kalınlığı 3 santimetreye ulaştı.

Nevşehir ve çevresine gece yağan kar, daha sonra etkisini kaybederek yağmura dönüştü. Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde ise sabaha karşı başlayan yoğun kar yağışı ilçe merkezinde 25 santimetreye ulaştı.

Kar yağışı nedeniyle Malatya-Adana karayolunun Reşadiye mevkiinde ulaşımda, zaman zaman aksamalar meydana geliyor. Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde ise, gece başlayıp aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle, merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan Çampınar yaylasında hayvancılık yapan 25 kişi mahsur kaldı.

Mahsur kalan kişilere ulaşan kurtarma ekipleri sağlık durumlarının iyi olduğu açıkladı.

Diyarbakır’da sağanak yağış

Diyarbakır’da son dört gündür aralıklarla devam eden yağmur, su baskınlarına neden oldu. Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır’da kurak geçen aylardan sonra son dört gün içinde metrekareye 6.6 kilogram yağış düştü.

Kentte bu gece yarısından itibaren, önümüzdeki üç gün için yağış beklenmiyor. Sağanak yağış nedeniyle şehir merkezindeki su tahliye kanalları patladı.

Bazı ev ve işyerlerinde su baskınları meydana gelirken, Ofis Yeraltı Geçidi yaklaşık bir saat trafiğe kapandı. Yetkililer, Diyarbakır İçme Suyu ve Kanalizasyon İşletmesi (DİSKİ) ekiplerinin su baskınlarına müdahale ettiğini bildirdiler.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 00:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?