19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

’Türkiye ile hedef tam üyelik’

Berlin - Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ve Hollanda Başbakanı Jan-Peter Balkenende, AB’nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerinin tam üyelik hedefiyle sürdürüleceğini, bu hedefin göreceli hale getirilmeyeceğini söylediler.

Schröder, 17 Aralık’ta Brüksel’de yapılacak AB zirvesinin hazırlıklarını görüşmek üzere AB dönem başkanı Hollanda’nın Başbakanı Jan-Peter Balkenende ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, "Türkiye ile üyelik müzakerelerine başlanması konusunda Balkenende ile görüş birliği içindeyiz. Türkiye’ye müzakere tarihi verilecek, ancak müzakereler uzun sürecek ve sonucu da açık" dedi.

Herkesin kabul edeceği ve Türkiye tarafından kabul edilebilir bir metin üzerinde çalıştıklarını, bu hususta 3 konunun kabul edilmesini istediklerini belirterek, "Müzakerelerin hedefi tam üyelik olacaktır. Türkiye’ye müzakere tarihi verilecektir ve müzakerelerin sonucu açık olacaktır" dedi.

Türkiye’nin Ankara Anlaşması’nı yeni AB üyelerini de kapsayacak şekilde imzalayacağını sandığını belirten Balkenende, "Bu konuyu Başbakan Erdoğan ile de görüşeceğim" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 16:24:42
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 16:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?