18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

’Türkiye ile oynamayı bırakın’

Mehmet ÇİFTÇİ/İSPANYA, (DHA)

İspanya’nın önde gelen gazetelerinden ABC, Fransız siyasetçilerin son günlerde Avrupa Birliği Anayasası ve ekonomik krizi bahane ederek sürekli Türkiye aleyhine demeçler vermeye başladığına işaret ederek, bu durumun sadece Türkiye-Fransa ilişkilerinde yara açmakla kalmayacağını, bu görüşlerin Avrupa’yı sararak tehlikeli bir Türk karşıtı ortam yaratacağını savundu. Gazeteye göre, Fransa’da yaşanan ekonomik ve sosyal sorunların faturası da Türkiye’ye çıkabilir.
Fransız siyasetçileri basiretsizlikle suçlayan ABC gazetesi, "Bırakın artık Türkiye ile oynamayı, gelin gerçekleri söyleyin. Sizin asıl amacınız anayasanın gönlünüze göre hazırlanmamasından kaynaklanmıyor mu? Ülkede yaşadığınız ekonomik durgunluğun nedeni Türkiye değil, sizsiniz. Çözüm üreteceğinize sürekli popülist politikalarla Türkiye aleyhine siyaset yapıyorsunuz. Bu gidişat tehlikeli bir Türk düşmanlığı yaratıyor" diyerek tüm AB vatandaşlarına Fransızlara uymama çağrısı yaptı.

FATURA TÜRKİYE’YE ÇIKABİLİR

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ı ülkede yaşanan sosyal patlamaların tek sorumlusu olarak gösteren ABC, bunları acilen çözmek istemeyen Fransız siyasetçilerin ülkeyi bir felakete götürdüğünü iddia etti. Fransa’da yaşanan sosyal patlamaların faturasının Türkiye’ye kesilebileceğe de dikkat çeken gazete, "Bu oyuna gelmemek için herkes çok dikkatli hareket etmeli" dedi.

DHA / MİLLİYET
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 15:56:54
Güncelleme :25 Mart 2005 Cuma 16:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?