23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Türkiye karşıtı Sarkozy, liderliğe yakın

Fransa’da yayımlanan Le Figaro gazetesi, İktidar Partisi Genel Başkanı Nicolas Sarkozy’nin başbakanlığa atanma olasılığının gider güç kazandığını yazdı.

Gazete, kısa bir süre öncesine kadar ’söylenti’den öteye gitmeyen bu varsayımın gerçekleşme şansının son zamanlarda arttığını dile getirdi.

Türkiye’nin AB üyeliğine şiddetle karşı olduğunu belirten Sarkozy, gectiğimiz 28 kasımda yüzde 85’in üzerinde oyla Halk Hareketi İçin Birlik Partisi (UMP) Genel Başkanı seçilmişti.

Le Figaro, özellikle Sarkozy’nin yakın arkadaşı ve Sanayi Bakanı Partick Devedjian’ın son açıklamasının ardından bu olasılığın Fransa politik kulislerinde çok ciddiye alınmaya başlandığını vurguladı.

"Sarkozy’e teklif gelebilir"

Devedjian bir radyo istasyonuna verdiği demeçte, "hangi politik hesap uğruna Sarkozy’nin başbakanlık gibi bir teklifi geri çevireceğini kestiremiyorum?" şeklinde konuşmuş, Fransızların bunu hizmetten kaçma olarak yorumlayabileceğini sözlerine eklemişti.

Gazete bu sözleri Sarkozy’ye pek yakında teklif gelebileceği biçiminde değerlendirdi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Le Figaro, kendi özel kaynaklarına dayanarak Nicolas Sarkozy’nin başbakanlığı, daha ziyade mayıs ayında yapılacak Avrupa Anayasası referandumu sonrasına düşündüğünü belirtti.

Ancak gazeteye göre, Sarkozy’nin görevi kabul etmesi için Cumhurbaşkanının kendisinden parti başkanlığından istafa koşulu getirmemesi gerekiyor.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 15:20:55
Güncelleme :23 Şubat 2005 Çarşamba 01:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?