18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Türkiye karşıtları tüm kozlarını kullanacak'

17 aralık zirvesi öncesinde Türkiye-AB ilişkilerinin ele alındığı Arı grubunun toplantısında, Joost Lagendijk, ’’Türkiye karşıtları aralık ayına kadar tüm kozlarını oynayacaklar’’ dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, bu aşamada Türkiye’nin sakin olması gerektiğini söyledi.

"Türkiye karşıtları son kozlarını oynayacaklar"

Lagendijk, ’’aralık ayına kadar Türkiye’nin AB’ye üye olmasını istemeyenler veto tehdidiyle koparabildiklerini koparmaya çalışacaklar. Türkiye karşıtları son kozlarını oynayacaklar. Bu durum 17 aralığa çok az zaman kalana kadar sürecek" diye konuştu.

Karma komisyonun eşbaşkanı, "Türkiye farklıdır, diyenlere sinirlenmeyin. Çünkü farklısınız ve farklı muamele göreceksiniz. Farklı muameleler görmek her zaman da kötü değil. Türkiye ile müzakereler, aynen İngiltere ile müzakereler gibi AB’yi de değiştirecek" dedi.

Derviş: "Üyeliğimiz Türkiye’ye ekonomik faaliyetler getirecek"

Konferansta bir konuşma yapan CHP Milletvekili Kemal Derviş ise üyelik sürecinin Türkiye’ye ekonomik maliyetler de getireceğine dikkat çekti. Derviş, "ancak bu maliyet ileride Türk ekonomisine olumlu katkıda bulunacak" dedi.

Derviş: "Bazı sorunları AB olmadan çözmemiz çok zor"

Kemal Derviş üyelik sürecinin, Türkiye’deki dış yatırımları da büyük miktarda arttıracağına dikkat çekti.

Komisyon raporunda pek hoşa gitmeyen konular da bulunduğunu anlatan Derviş, müzakerelerin herhangi bir aşamada durdurulabileceğinin ifade edildiğini ve bunun üzücü olduğunu söyledi.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 18:05:05
Güncelleme :15 Ekim 2004 Cuma 18:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?