19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Türkiye karşıtlığı istifa getirdi

Hollanda’da koalisyon ortağı Liberal Parti’den bir milletvekili, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı görüşleri nedeniyle partisinden istifa etmek zorunda kaldı.


Kamuoyunda aşırı sağ görüşleri ve Müslümanlara karşı suçlayıcı tutumuyla tanınan milletvekili Geert Wilders, parti yöneticileriyle dün gece geç saatlere kadar süren görüşmesinin ardından, partiden ayrılma kararı aldığını bildirdi.

Wilders, Türkiye’nin AB’ye üye olamayacağının parti programına alınmasını ve partinin bu yönde tutum izlemesi gerektiğini savunduğunu, ancak partisinin bu yönde bir değişim içinde olmadığını, dolayısıyla istifa etmeyi uygun bulduğunu açıkladı.

Parti Grup Başkanı Jozias van Aartsen da Wilders’ın partide kalması için çaba gösterdiklerini, ancak Türkiye konusundaki görüşlerinde ısrarını sürdürdüğünü ve milletvekilini ikna edemediklerini söyledi.

Wilders, “Türkiye’nin Müslüman bir ülke olması ve Müslümanlığın geri bir kültürü içermesi nedeniyle” AB’ye alınmaması gerektiğini iddia ediyor.

Geert Wilders, kısa süre önce, partisinin sola yakın olduğunu, oysa daha sağda yer alması gerektiğini söylemişti. Wilders’ın istifasıyla koalisyon ortağı Liberal Parti’nin meclisteki sandalye sayısı 27’ye düştü.

LAHEY
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2004 Cumartesi 00:22:45
Güncelleme :4 Eylül 2004 Cumartesi 00:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?