18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Türkiye 'Kıbrıs'ı BM'de çözmek istiyor

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Namık Tan, Türkiye ve KKTC’nin, Kıbrıs Rumlarını tanıma konusunun ancak BM şemsiyesinde gerçekleştirilecek nihai çözümün bir parçası olarak gördüğünü söyledi.

Tan, haftalık basını bilgilendirme toplantısında ’Kıbrıs’ sorununa değindi.

Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat ve KKTC Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş’ın katıldığı istişare zirvesinde bu konunun masaya yatırıldığını belirtti.

Tan, "Türk ve KKTC’li liderler tanıma konusunu ancak BM Genel Sekreteri’nin iyi niyet misyonu çerçevesinde kapsamlı nihai çözümün bir parçası olarak görmektedirler ve böyle bir çözüm için de aktif şekilde çalışmaya kararlıdırlar’’ dedi.

"Türkiye-ABD ilişkileri yolunda"

Tan, Türkiye-ABD ilişkilerinin gerginleştiği yolunda basında çıkan haber ve yorumların gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Tan, ’’iki ülke arasında köklü bir geçmişe, karşılıklı saygıya ve ortak değerlere dayalı, çok boyutlu ilişkiler bulunmaktadır’’ diye konuştu.

İkili ilişkilerin savunma, güvenlik, enerji, ekonomi, ticaret ve bölgesel işbirliği gibi çok çeşitli alanları kapsadığını vurgulayan Tan, iki ülkenin pek çok bölgesel sorun karşısında ortak kaygıları paylaştığını belirtti.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 16:13:35
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 16:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?