26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Türkiye öncesi 'mini zirve'

Erdoğan ile Obama ’mini zirve’ yaptılar

Londra’daki G-20 zirvesi, hayli renkli görüntülere sahne oldu. Zirvenin en ilginç anlarından birini ise, ABD Başkanı Obama ve Başbakan Erdoğan’ın, zirve içinde ayaküstü yaptıkları ’mini zirve’ oluşturdu.

G20 ÜLKELERİ LONDRA'DA TOPLANDI

Mini zirveye Almanya Başbakanı Merkel, İspanya Başbakanı Zapatero ve Hollanda Başbakanı Balkanende de katıldı.

DÜNYANIN en gelişmiş 20 ekonomisine sahip ülkelerin liderleri, küresel krizi çözmek için dün Londra’da bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yerel seçimlerin hemen ardından geldikleri Londra’da, ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle ile "yakın temas" kurdu.

Başbakan Erdoğan, zirvenin içinde bir "mini zirve" yaparak, ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Rodriquez Zapatero ve Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkanende ile bir araya geldi. G-20 fotoğrağında da Obama'nın solunda yer aldı.

İki first lady yanyana

Mini zirvede, dünya ekonomisi ve NATO konusunda karşılıklı alışverişinde bulunuldu. Erdoğan, IMF’nin fonksiyonlarının genişletilmesi, bütçesinin genişletilmesi ve G-20’nin yapısal durumu gibi konularda Türkiye’nin tezlerini sundu.

Zirve sonrası Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak olan ABD Başkanı ile bu ziyaretin detaylarını konuşan Başbakan Erdoğan, G-20 ülkelerinin liderlerinin birlikte poz verdiği aile fotoğrafında Obama’nın yanında yer aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da, zirveye davetli First Lady’lerin toplu fotoğrafında Michelle Obama’nın yanındaydı.


 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 06:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?