18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Türkiye paranoyak oldu

ATO Başkanı Sinan Aygün, telefonların dinlendiği düşüncesinin Türkiye’de paranoya ve korkuya yol açtığını savundu.

Ankara Tivaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Türkiye’de yaşayanların telefonlarının dinlendiği düşüncesiyle paranoyaya kapıldığını savunurken, "Telefon konuşmalarında kimse tehlikeli sulara girmiyor, Zülf-ü yare dokunmuyor" dedi.

Sinan Aygün, yaptığı yazılı açıklamasında, Türkiye’de bakan, bürokrat, işadamı ve gazetecilerin telefonlarının dinlenebileceği korkusuyla yaşadığını belirtti. "Türkiye’yi dinlenme paranoyası ve böcek korkusu sarmış" diyen Aygün, vatandaşların özellikle telefon konuşmalarında "tehlikeli sulara" girmediğini, "zülf-ü yare" dokunmadığını belirtti.

Aygün, şöyle dedi:

"Türkiye resmen paranoyak olmuş durumda. Böcek korkusu yüzünden herkes ya hiç konuşmuyor ya da şifreli konuşuyor. Bir konuyu aktarmak için kimi arasam ’telefonda olmaz, yüzyüze konuşalım’ diyor. Oysa ben ne iş takibi yapacağım, ne rüşevet teklif edeceğim, ne de tayin isteyeceğim. Sonuçta üyemi ilgilendiren basit bir sorunu aktaracağım. Böcek ve dinlenme korkusu yüzünden işi gücü bırakıp yollara mı düşelim?. Kapı kapı dolaşıp yetkili makamlarla yüz yüze konuşmanın yollarını mı arayalılım?"


ANKA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 14:43:45
Güncelleme :24 Nisan 2005 Pazar 14:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?