18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Türkiye Rumları tanımaktan kaçıyor'

Rum lider Tasos Papadopulos, Türkiye’nin toplumlararası görüşmeleri bahane ederek 3 Ekim’de Kıbrıs Rum Kesimi’ni tanımaktan kurtulmayı hedefleyen bir strateji izlediğini öne sürdü. Kendisine yönelik eleştirilere de yanıt veren Papadopulos, Annan planına ‘hayır’ diyerek Avrupa’dan tecrit edilmediklerini aksine daha geniş destek gördüklerini söyledi.

İktidar partisi AKEL’in yayın organı Haravgi gazetesine demeç veren Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos, daha önce açıkladığı 4 koşulun yerine getirilmesi halinde müzakerelere hazır olduğunu belirtti.

Rum lider, “Türkiye 3 Ekim’e kadar Kıbrıs cumhuriyetini lağvedecek bir çözüm bulunmasını ve Kıbrıs cumhuriyetini tanıma yönündeki kaçınılmaz yükümlülüğünden kurtulmayı hedefliyor” dedi.

Kendisine yönelik eleştirilere de yanıt veren Papadopulos, Annan planına ‘hayır’ diyerek Avrupa’dan tecrit edilmediklerini aksine daha geniş destek gördüklerini söyledi. Rum lider, “Kuzey’deki sahte devleti tanıyan da olmadı” dedi.

Tasos Papadopulos, AB’ye üyelikleriyle müzakere güçlerinin arttığını ve Türkiye’nin perspektifinde söz sahibi olduklarını belirtti. 17 Aralık zirvesinde Avrupalı ortaklarından gördüğü destekten çok memnun olduğunu belirten Papadopulos, aynı tutumun Türkiye’nin sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda da devam etmesini istedi.

NTV
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 15:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?