19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Türkiye-Suriye dostluk derneği kuruluyor

Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu (GİAF) Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Ademhan, Türkiye ve Suriye arasındaki ticari potansiyelin artırılması ve ticari ilişkileri geliştirilmesi amacıyla Türkiye-Suriye Dostluk Derneği kuracaklarını söyledi.

Ferhan Ademhan, sivil toplumların dünyayı yönettiği bir dönemde sivil toplum hareketi başlatarak, iki ülke arasında var olan sınır ticaretini geliştirmek amacıyla böyle bir derneğin kurulmasının gerekli hale geldiğini ifade ederek, "Zaten, Suriye ile bir ticari iş potansiyelimiz var. Bu potansiyelin büyütülmesi sınır illeri ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Zaten milyon doları aşan ticaret yapılıyor. Türkiye-Suriye Dostluk Derneği’nin kurulmasıyla hem ekonomik hem de sosyal alanda her iki ülke de bundan kazançlı çıkacaktır" dedi.

Kuruluşuna, iş dünyasından isimlerin öncülük ettiği derneğin, kuruluş sürecini şubat ayı sonunda tamamlayıp, mart ayı başlarında faaliyetlerine başlayacağı öğrenildi.

GİAF Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Ademhan, Antakya Genç İşadamları Derneği Başkanı Doğan Narin, Has Gaz Sahibi Nadir Naseh, Ovalı Otomotiv Sahibi Osman Ovalı, Suriye-Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Mustafa Kasımtuğmanel’in ilk etapta derneğin kurucu üyeleri arasında yer aldığı bildirildi.

HATAY-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 19:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?