18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Türkiye'de 1111 köyde halen telefon yok

 

80'lerde dijital teknolojinin yaygınlaşıp ucuzlamasıyla tüm dünyada olduğu gibi telefon kullanımı Türkiye'de de patlama yaptı. Ancak 1111 köyde hala telefon bulunmuyor.

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'de telefonu olmayan köy sayısı kaçtır?" şeklindeki soru önergesini yazılı olarak cevaplandıran Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2003 yılı sonu itibariyle mahalli yapılanmada ismi köy olarak kayıtlı bulunan 1111 yerde telefon hizmetinin bulunmadığını bildirdi.

 

Yıldırım, açıklamasında resmi kayıtlarda adı köy olarak geçen ancak fiili anlamda göçer yerleşim alanı, yazlık yayla veya hayvancılık için kullanılan dağınık yerleşimli yerlerin de, sözkonusu 1111 rakamına dahil olduğunu belirti.

 

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, terör nedeniyle boşalan ya da telefon sistemi tahrip edilen köyler olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Az da olsa bazı köylere de teknik altyapı ve ekonomik nedenlerle telefon hizmeti götürülememiştir" dedi.

 

121 köyün, en yakın iletişim sistemlerinden çok uzakta ve çok yatırım gerektirmesi, bazılarının yol ve elektriğin olmadığı yerlerde bulunması nedeniyle telefonu olmadığını

belirten Yıldırım; 172 köyün de kendilerine telefon taleplerinin olmadığını ifade etti.

 

Bakan Yıldırım, daha önce varolan ve terör, teknik veya ekonomik çeşitli nedenlerle telefon hizmetinin götürülmediği köylerin, nüfus ve talep durumuna göre etüd çalışmalarının yapıldığını ve yatırım imkanlarına göre programa dahil edilebileceklerini sözlerine ekledi.


(ANKA)
Yayın Tarihi : 10 Mart 2004 Çarşamba 16:06:20
Güncelleme :10 Mart 2004 Çarşamba 18:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?