17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Türkiye'de ne zaman istifa edilir?

Tren facialarının ardından TCDD Genel Müdürü ve Ulaştırma Bakanı, "İstifa mekanizmasını" es geçti. Şimdi de Yargıtay Başkanı Özkaya’nın "görüşmedim" dediği mafya babasının aracısıyla 20 kez görüştüğü ortaya çıktı. Emniyetin telefon kayıtları aracıların Çakıcı kararını Özkaya’dan öğrendiklerini tesbit etti.

Hürriyet gazetesi bugünkü sayısının birinci sayfa manşetinde "Ve bunca belgeye rağmen "istifa" sözcüğünden bahseden kimse yok." diyor. Alıntılayarak aktarıyoruz:

MİT, yargı ve mafya üçgeninde ortaya çıkan son telefon konuşmaları ortalığı iyice karıştırdı. Radikal Gazetesi’ne göre, emniyetin dinlediği telefon konuşmaları, Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya ve MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanı Kaşif Kozinoğlu’nun, daha önce yaptıkları açıklamaları yalanlıyor. Dinleme kayıtları, Çakıcı için Yargıtay’da kulis yapan grubun, Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin verdiği Çakıçı kararını bizzat Özkaya’dan öğrendiğini gösterdi.


VARAN 1- ÇAKICI KARARINI ÖZKAYA’DAN ÖĞRENDİLER

Polis dinleme kayıtlarına göre; Çakıcı için yargıda kulis yapanlar, Yargıtay’ın Çakıcı kararını Özkaya’dan öğrendi. Özkaya, "karar sizin istediğiniz gibi çıkmadı" diye telefonla haber verdi.

İşte, Milliyet Gazetesi’nde yer alan, Yargıtay Başkanı Özkaya’nın, Milas’taki yazlık villasınının tadilatını yapan müteahhidi Hakkı Süha Şen ile arasında geçen diyalog:

Şen: Başkanım, karar nasıl...
Özkaya: Çıkmış ama istediğiniz gibi değil.
Şen: Ne aşamada?
Özkaya: Postaya verilmiş veya verilmek üzeredir.
Şen: Tashih-i karara gidilebilir mi?
Özkaya: Bu aşamadan sonra değişmez.

VARAN 2- ÖZKAYA ARACI MÜTEAHHİTLE 20 KEZ GÖRÜŞTÜ

Özkaya, Milas’taki yazlık evinin tadilatını yapan ve telefonları dinlemeye alınan Şen’le konuşunca dinlemeye düştü. Özkaya, Şen’le toplam 20 görüşme yaptı, görüşmelerin tümünde Çakıcı konuşuldu.

1. Ceza Dairesi, Karagümrükspor Lokali baskınıyla ilgili davada İstanbul DGM’nin Çakıcı’ya çete kurmak suçundan verdiği 3 yıl 4 aylık hapis cezasını onamış, adam yaralamaya azmettirmek suçundan verdiği 1.5 yıllık hapis cezasını ise az bularak bozmuştu. Özkaya, bu kararı basından öğrendiğini öne sürmüş, Çakıcı konusunu açınca Şen’i terslediğini iddia etmişti.

VARAN 3 - ÖZKAYA, ÇAKICI’YI KAÇIRMAKLA SUÇLANAN ZANLILARLA MİLAS’TA BULUŞTU

Yargıtay Başkanı Özkya’nın, gözaltına alınan ve Alaaddin Çakıcı’nın kaçırılmasıyla ilgili 1 Haziran’da sorgulanan 4 zanlıyla sorgudan sonra Milas’ta buluştuğu belirlendi.

VARAN 4- 1 NUMARA DA BİLİYOR

Emniyetin telefon kayıtlarına göre konuşmalarda MİT yöneticisi Kozinoğlu, müteahhit Şen’le yaptığı görüşmede Çakıcı’nın dosyasındaki gelişmeleri ele alırken, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun’un bilgisi dahilinde hareket ettiğini ima ederek, "1 numaranın da haberi var, desteği var" diyor. Diyalog şöyle geçiyor:

Kozinoğlu (Şen’e): Biz hallederiz, merak etmeyin. Biz söyleyince akan sular durur. 1 numaranın da haberi var.

MİT Müsteşarı Atasagun, daha önce yaptığı açıklamada, "kendisinin görüşmelerden haberi olmadığını, adamının Çakıcı konusunu konuşmadığını, Kozinoğlu’nun sözlerine güvendiğini" söylemişti.
HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 15:52:46
Güncelleme :19 Ağustos 2004 Perşembe 15:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?