18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Türkiye'den kritik İran kararı

Tüpraş İran'dan ham petrol alımını yüzde 20 oranında azaltma kararı aldı.

Konuya ilişkin, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, ”Gelişen konjonktür çerçevesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda İran’dan ham petrol alımlarının yüzde 20 oranında azaltılmasına karar verilmiş olup, azaltılan bu miktar diğer kaynaklardan karşılanacaktır.” denildi.

İRAN'IN ALTERNATİFİ BULUNDU

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran'dan alınan petrolün bir kısmının, Libya'dan sağlanması için çalışma başlatıldığını açıkladı.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Libya'dan petrol alımı başlattık, İran'dan alımı azaltıyoruz. Libya'dan yapacağımız alım, İran'dan yaptığımızın yüzde 10'u civarında olacak." dedi.

Bakan Yıldız, petrol fiyatlarına yansıyan yüksek vergiler konusunda kendisine yöneltilen bir soruya "Vergiyle alakalı hususlarda Maliye Nakanımızla mütala etmişsizindir" diye cevap verdi.

...
Yayın Tarihi : 30 Mart 2012 Cuma 17:25:56
Güncelleme :30 Mart 2012 Cuma 17:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özdemirin gırgırı IP: 95.15.176.xxx Tarih : 30.03.2012 20:18:28

Sayın malumumuzun "kritik İran görüşmeleri" sonucunda çıkacak "malumlarımızın kritik kararıda" ancak bu kadar olabilirdi !  HA-HA, Hİ-Hİ [ Allah, milletimizi kara günlerde değil, gerçek ak günlerde güldürsün ! (amin ! )]