24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Türkiye’den kurban manzaraları

Kütahya’da, kurban keserken bıçağın elinden kayması sonucu kasığından yaralanan kişi, öldü.
Alınan bilgiye göre, Galericiler Sitesi’nde, arkadaşlarıyla birlikte büyükbaş kurban kesen Ahmet Ali Kazak (51), dikkatsizlik nedeniyle kurban kestiği bıçağın kasığına saplanması sonucu ağır yaralandı.
Atardamarı kesilen Kazak, aşırı kan kaybı nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti. Kazak’ın cesedi, otopsi yapılmak üzere SSK Kütahya Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.


Kurban keserken kalp krizi!

Zonguldak’ta bir kişi, kurban kesmek isterken yaşamını yitirdi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İhsaniye Mahallesi’nde, ücret karşılığında kurban kesen 27 yaşındaki inşaat işçisi Yasin Özarslan, kurbanlık ineğin ayağını iple bağladığı sırada baygınlık geçirdi.
Vatandaşlar tarafından Zonguldak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Özarslan, yapılan müdahaleye rağmen öldü.
Doktorlar, Özarslan’ın büyük olasılıkla kalp krizi geçirmiş olduğunu belirtirken, otopsi yapılıp yapılmayacağına adli tabibin incelemesi sonucu karar verileceğini kaydettiler.

Acemi kasaplar

Başkent’te kurban keserken yaralanan 107 kişi hastanelere başvurdu.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kurban Bayramı’nın ilk günü Ankara’da kurban kesimi sırasında 107 kişi, dikkatsizlik ve acemilik sonucu bıçak, satır veya baltayla kendilerini yaraladı.
Sabah saatlerinden itibaren SSK Dışkapı Hastanesi’ne 50 kişi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 30 kişi, Numune Hastanesi’ne 12 kişi, İbni Sina Hastanesi’ne 7 kişi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne 5 kişi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne de 1’i kasap 3 kişi başvurdu.
Hastane yetkilileri, acil servislere genellikle el, kol, bacak ve başlarından yaralananların büyük bölümünün ayakta tedavi gördüğünü, pansuman yapılıp dikiş atıldıktan sonra da taburcu edildiğini belirttiler.
Yetkililer, hastanelere gelenler arasında kurbanlıkların boynuz ve tekme darbeleri ile yaralananlar ve kurbanlık hayvanların altında kalarak travma geçirenlerin de bulunduğunu kaydettiler.
Bu arada, çok sayıda vatandaşın kurbanlık hayvan alımını bayramın ilk gününe bırakması nedeniyle kurban satış yerlerinde yoğun trafik yaşandı. Bazı satış yerlerinde uzun kuyruklar oluştu. Bu yoğunluktan faydalanmak isteyen birçok yankesici de emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Emniyet güçleri, Türk Hava Kurumu (THK) dışında deri toplamak isteyenlerle ilgili ihbarları da değerlendirdi.

İL İL ACEMİ KASAPLAR

Kayseri’de 200, Sivas’da 107, Van’da 30, Bartın’da 1, Samsun’da 69, Konya’da 40 ve Yozgat’da 3 kişi kurban keserken kendini yaraladı.
Sivas kent merkezi ve ilçelerde, bayramın ilk günü kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 107 kişi hastanelere başvurdu.
Sivas Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kurban kesmeye çalışırken yaralanan 50, Sivas SSK Hastanesi’ne ise 25 kişi başvurdu.
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne de aynı şikayetlerle 7 kişinin başvurduğu, bu kişilerden 4’ünün kurban darbeleri nedeniyle yaralandığı, birinin kolunun kırıldığı kaydedildi.
Diğer yandan ilçe devlet hastanelerine ise 25 kişinin el ve ayak kesiği şikayeti ile müracaat ettikleri belirtildi.

KONYA

Konya’da sabah saatlerinden itibaren kurbanını kendisi kesmek isteyen vatandaşlarla, tecrübesiz kasaplar hastaneleri doldurdu.
Dikkatsizlik sonucu el, kol ve bacaklarını kesen yaklaşık 40 kişiye Konya’daki çeşitli hastanelerin acil servislerinde müdahale edildi.
Ambulans ve otomobillerle hastanelere getirilerek tedavileri yapılan kişilerin önemli bölümünün tedavilerinin ayakta yapılarak taburcu edildiği bildirildi.

KAYSERİ

Kayseri’de 200’e yakın kişi, kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralandı.
Kurbanlarını kendileri kesmeye çalışan bazı vatandaşlar kesim sırasında çeşitli yerlerinden yaralandılar.
Kurbanlık hayvanların taşınması ve kesimi sırasında çarpmalara bağlı olarak çok sayıda kişi kol ve bacaklarından yaralandı. Bazı vatandaşlar da kurban kesimi ve etlerin doğranması sırasında ellerini veya parmaklarını kestiler.
Kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 200’e yakın kişi, Kayseri Devlet Hastanesi, SSK Kayseri Bölge Hastanesi ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servislerine başvurdu.

SAMSUN

Kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 69 kişi, Samsun Devlet, SSK Bölge ve Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servislerine gelerek tedavi altına alındı.

VAN

Van’da 30 acemi kasap, kurbanlık hayvanları keserken kendilerini yaraladı.
Kurban Bayramı’nın ilk günü kurbanlık hayvanları kesmeye çalışan 30 acemi kasap, el ve ayaklarından yaralandı.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile Devlet Hastanesi’nde tedavi gören acemi kasapların el ve ayaklarında küçük kesikler olduğu belirtildi.

YOZGAT

Yozgat Devlet Hastanesi acil servisine gelen el ve ayaklarından yaralanan 3 acemi kasap, ayakta tedavi gördü.
Eskipazar Mahallesi’nde kesim öncesinde kaçan bir kurbanlık dana mahalle sakinlerine zor anlar yaşattı. Kasaplar ve mahalle sakinlerini peşinden koşturan dana yaklaşık bir saat süren kovalama sonucunda yakalandı.

BARTIN

Bartın’ın Akmanlar Köyü’nde komşusunun kurbanlık hayvanını kesmeye çalışan kişi elinden yaralandı.
Komşusu Ramazan Sabancı’nın kurbanlığını kesmeye çalışan Emrullah Manav, elinden yaralanarak SSK İbrahim Denizciler Hastanesi’ne kaldırıldı.

AA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2005 Perşembe 16:13:57
Güncelleme :20 Ocak 2005 Perşembe 16:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?