18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Türkiye'den seçim manzaraları

 

AMCA, DAYI VE YEĞENDEN KAZANAN OLMADI

Yalova'da, belediye başkanlığına aday olan Yakup Koçal, dayısı eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ve amcası Cengiz Koçal, seçim yarışını kaybetti. 

Yürüttükleri kampanyalarla Yalova'da seçim maratonunun renkli geçmesine neden olan akrabaların siyasi arenadaki çekişmesi, AK Parti adayı Barbaros Binicioğlu'nun ipigöğüslemesiyle yerini sessizliğe bıraktı. 

Seçimlerde bağımsız aday olan Yakup Koçal, 10 bin 602 oy alarak seçim yarışında Binicioğlu'nun ardından ikinci olurken, DYP adayı Yaşar Okuyan 7 bin 570, CHP adayı Cengiz Koçal ise 4 bin 953 oyda kaldı. 

BAŞKANLIK HEYECANINA DAYANAMADI

Kırşehir'in Akçakent İlçesi'ne bağlıMahzenli Beldesi'nde belediye başkanı seçilen MHP'li aday, geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.  MHP'den belde belediye başkan adayı olan Ramazan Şahin (51), beldedeki 1300 seçmenin 650'sinin oyunu alarak belediye başkanı seçildi. 

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından başkan olduğunu öğrenen Şahin, sevincini ailesi ve yakınları ile paylaşmak için evine gitti. Başkanlık sevincini kutlayan Şahin, geçirdiği kalp krizi sonucuyaşamını yitirdi. 

CEZAEVİNDEKİ ADAY SEÇİM KAZANDI

Kırıkkale'nin Hacılar Beldesi'nde  AK Parti ve CHP'liler arasında çıkan kavgada tutuklanan AK Parti adayı Memduh Bodur belediye başkanı seçildi.

Jandarmanın yoğun güvenlik önlemi altında yapılan seçimde, Hacılar Beldesi'nde AK Parti Belediye Başkan adayı Memduh Bodur 1165 oy alarak belediye başkanı seçilirken, CHP adayı Cengiz Karataş 1065 oy aldı. Hacılar Beldesi'nde geçen Çarşamba günü AK Parti ve CHP'li grup arasında çıkan kavgada bir kişi tabancayla vurularak öldürülmüş, 5 kişi de yaralanmıştı. Olaydan sonra, AK Parti Belediye Başkan adayı Memduh Bodur ile birlikte 9 kişi gözaltına alınmış, sevk edildikleri mahkemece tutuklanmışlardı.

BOLU'DA BBP UNUTULDU

Büyük Partisi (BBP), Bolu'da il genel meclisi birleşik oy pusulasında yer almayınca, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. BBP yöneticileri olay üzerine seçime itirazda bulunurken, Bolu İl Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Uslu, yapılan itiraz üzerine kurul üyeleriyle toplantı yaptı. Başkan Uslu, oy verme işlemi devam ettiği için seçim yasakları nedeniyle açıklamanın daha sonra yapılacağını söyledi. Bolu Valisi Mehmet Ali Türker ise seçimin iptal ertelenmeyeceğini söyledi.

İZMİR'DE MHP İÇİN YENİ PUSULA

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi Ören Beldesi'nde belediye meclisi oy pusulasında MHP'nin yer almadığı ortaya çıkınca, oylama gecikmeyle başladı. İlçe Seçim Kurulu, pusuladaki eksiklik nedeniyle Ören beldesinde oy kullanma işlemini başlatmadı. MHP'nin de yeraldığı yeni oy pusulaları basılıp sandıklara dağıtıldı. Ören'de oylama öğleye doğru başlatıldı. CHP İl Başkanı Alattin Yüksel, Ören'deki sorunun kısa sürede çözüldüğünü, seçimi etkileyecek herhangi pürüz olmadığını söyledi. 

SEÇİM SANDIĞINI OKULDA UNUTTULAR

Antalya Mecdude Başakıncı İlköğretim Okulu'ndaki 235 numaralı sandık, oylarıyla birlikte okulda unutuldu. 3 Numaralı Seçim Çevresi'ne ait 235 numaralı sandık, 4. Seçim Kurulu'nun da görev yaptığı Mecdude Başakıncı İlköğretim Okulu'nda bir dersanede bulundu. Sandığın içinde 300 adet oy pusulası olduğu öğrenildi. 
 
4. Seçim Kurulu görevlileri tarafından bulunan seçim sandığı, 3. Seçim Kurulu görevlilerine teslim edildi. Yetkililer, kapağı açık olan sandıktaki oyların tasnif edilmiş olduğunu kaydettiler. 

SOYADI YANLIŞ YAZILAN ADAY, İTİRAZ ETTİ

Sivas'ın Gemerek İlçesi'nde oy pusulasında soyadı yanlış yazılan aday itirazda bulundu. İlçeye bağlı İnkışla Beldesi'nin AK Parti Belediye Başkan Adayı Dilaver Doğan, oy pusulasında soyadının Erdoğan olarak yazıldığı gerekçesiyle, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na itirazda bulundu.  Belde Belediye Başkanlığı'nı 329 oy alan DYP adayı Hilal Yıldız kazanırken, Doğan 320 oy aldı. 

AKP VE CHP EŞİT OY ALDI

Sivas'ın Gemerek İlçesi'ne bağlı Sızır Beldesi'nde AK Parti ve CHP belediye başkan adayı eşit oy aldı. Sızır Beldesi belediye başkanlığı için yapılan oylamada, CHP belediye başkan adayı Zeki Kabasakal ile AK Parti adayı Hayrettin Peker, 1624 seçmenin oyunu aldı. Eşit oy alan adaylar Kabasakal ve Peker'in, İlçe Seçim Kurulu başkanlığına itirazda bulundukları öğrenildi. 

BİLGİSAYAR SİSTEMİ ÇÖKTÜ, SAYIM ERTELENDİ

Kırıkkale İl Seçim Kurulu'nun  bilgisayar sisteminin çökmesi nedeniyle, İl Genel Meclisi sonuçları ertelendi.  İl Seçim Kurulu Kırıkkale Merkez Birinci Bölge Hakimi Bilge Peköz,bilgisayar sisteminin çöktüğünü, kalan 38 sandıkta sayımın saat 13.00'den sonra yapılacağını söyledi. 

HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 29 Mart 2004 Pazartesi 19:44:06
Güncelleme :29 Mart 2004 Pazartesi 19:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?