17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

’Türkiye’nin, bizi tanıması kaçınılmaz’

Lefkoşa - Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, "(Kıbrıs Cumhuriyeti)nin Türkiye tarafından tanınmasının kaçınılmaz olduğunu" iddia etti ve "Konu bunun ne zaman olacağıdır. 17 Aralık’tan önce mi yoksa sonra mı?" dedi.

Papadopulos, İtalya dönüşünde Larnaka Havaalanı’nda yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin (Kıbrıs Cumhuriyeti)ni tanımasının hem Avrupa Birliği (AB) hem (Kıbrıs Cumhuriyeti)ne karşı yükümlülüğü olduğunu" savundu.

Papadopulos, "hükümetinin Kıbrıs Türklerinin ekonomik açıdan güçlenmesini desteklediğini" belirterek, "Kıbrıs Türklerinin ekonomik tecrit edilmişliğinin doğru olmadığını" söyledi.

"İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, ’Lefkoşa’nın görüşlerine anlayış gösterdi mi?" sorusu üzerine Papadopulos, şunları kaydetti:

"İtalya’nın Türkiye’ye müzakere tarihi verilmesini desteklediği gizli bir şey değildir. Türkiye’nin AB ve üye olan her devlete karşı sorumluluklarını yerine getireceği koşuluyla biz de bu tutumu destekliyoruz. Bu bağlamda temaslar yapılıyor ve Türkiye’nin sorumluluklarını yerine getirmesi için uzlaşıcı bir öneri getirilmesi yönünde çabalar sürüyor"

AA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 18:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?