17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'Türkiye'nin AB üyeliği Bin Ladin'e darbe'

AB-Türkiye Karma Parlamento Komitesi Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olmasının, terörist Usame Bin Ladin ve medeniyetler çatışması tezinin sahibi, tarihçi Samuel Huntington’a darbe olacağını söyledi.

Washington’da American Enterprise Institute (AEI) adlı muhafazakar düşünce kuruluşu ve Alman Heinrich Böll Vakfı tarafından, "AB içinde Türkiye: Avrupa için Sonuçları" adlı bir panel konuşan Lagendijk, "Türkiye, AB’ye üye olunca, (İslam ile batı arasında köprü oluşturulamaz) diyenler yanılacak. Türkiye’nin AB’ye üyeliği, Usame Bin Ladin ve Samuel Huntington’a darbe olacak" dedi.

Lagendijk, Türkiye’de reformların ilerletilmesinden övgüyle bahsederken, "Ben AKP’nin, şu ana kadar yaptıkları için ödüllendirilmesi gerektiğine inanıyorum. AB’ye üye ülkeler, Aralık ayında (evet) demeli ve müzakereler gelecek yılın ikinci yarısında başlamalı" diye konuştu. Lagendijk, Türkiye ile müzakereler başlatıldığında, bunun tek amacının "tam üyelik" olması gerektiğini, ayrıcalıklı ortaklık gibi yaklaşımlara karşı olduğunu vurguladı.

Avrupa Komisyonu delegasyonu Washington temsilcisi Jonathan Davidson ise AB’nin bütçe planlamaları çerçevesinde Türkiye’nin üyeliğinin en erken 2014 yılında söz konusu olabileceğini belirtti.

WASHİNGTON - AA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 11:18:11
Güncelleme :10 Kasım 2004 Çarşamba 11:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?