18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Türkiye'nin AB'ye maliyeti 45 milyar Euoro

Alman Die Welt gazetesi, AB uzmanlarının yaptığı hesaplara göre Türkiye’nin üyeliğinin 45 milyar euro’ya mal olacağını yazdı.

"Türkiye’nin AB üyeliği 45 milyar euro’ya mal olacak" başlığıyla verilen haberde, gözlemcilerin AB Komisyonu’nun Türkiye ile üyelik müzakerelerine başlanması yönünde tavsiyede bulunmasını bekledikleri, buna karşın bazı uzmanların, Türkiye’nin AB’ye üye olması durumunda gelecek 30 yıl içinde Almanya’ya yaklaşık 3 milyon Türkün geleceğini tahmin ettikleri belirtildi.

Gazetede "Türkiye macerası" başlığıyla yer alan bir yorumda da, Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ile Dışişleri Bakanı Joschka Fischer’in stratejik nedenlerden dolayı Türkiye’nin AB üyeliğini destekledikleri belirtilerek, "Her iki politikacı da, böyle bir adımın doğuracağı sonuçlar konusunda tartışmaktan kaçınıyor. Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olanları yabancı ve İslamiyet düşmanı olmakla suçluyorlar. Türkiye’nin üyeliği konusunda bu nedenle fazla tartışılmamaya başlandı. Halbuki şimdi buna her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Türkiye ile üyelik müzakerelerine başlanması durumunda AB Türkiye’ye her yıl 17 milyar euro verecek. Bunun büyük kısmını da Almanya karşılayacak"denildi.
BERLİN
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 15:24:16
Güncelleme :20 Ağustos 2004 Cuma 15:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?