20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Türkiye'nin devinden iş sözü

Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, grev nedeniyle o dönemde ve sonrasında yeni müşteri bağlantısı yapamadıklarını, bir sürü ADSL müşterisinin listede beklediğini, ADSL'de beklenenden daha az müşteri sayısıyla yılı kapatmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Türk Telekom'un orta ve üst düzey yöneticileri için düzenlediği "Müşteri İlişkileri Yönetimi Vizyon ve Strateji" toplantısına konuk olarak müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) alanındaki çalışmalarıyla tanınan, Peppers & Rogers Group Kurucu Ortağı Don Peppers katıldı.

Toplantı öncesi düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Paul Doany, TTNet tarafından Wi-Fi hizmetleri sunulacağını, ilk dönem ücretsiz olacağını, 3 ay içinde bu hizmetlerin gerçekleşeceğini belirtti.

Sabit hat operatörlerinin mobille rekabet ettiğini ancak bunun dolaylı bir rekabet olduğunu söyleyen Doany, "Mobil alanda Avea rekabet ediyor, sabit telefona baktığımızda Türk Telekom ses alanında hizmet veriyor.

Yeni ürünlerimizi çok kısa zamanda duyuracağız. Onay için başvurduk.

Onay aldıktan sonra bütün bunların lansmanını yapıyor olacağız. Ses tercihleriyle ilgili de müşterimize daha fazla seçenek sunmaya başlayacağız. Sabit hatlara bakınca veri tarafında çok eşsiz bir büyüme olduğunu görüyoruz" dedi.

Sabit üzerinden Wi-Fi ile daha rekabetçi bir çözüm olduğuna inandıklarını ifade eden Doany, ADSL üzerinden de değişik tecrübeler sunuyor alacaklarını kaydetti.

Doany, "Biz teknolojinin yakınsamasından bahsediyoruz. Mobil hizmetlerin sabitle kullanılmasını kastediyoruz. Bu tür yakınsama daha fazla rekabete yol açacak" diye konuştu.

Paul Doany, Türk Telekom ve Avea'nın birlikte gelecekte eşsiz bir birliktelik sergileyeceğini, bunun kendilerine hem trafik hem müşteri sayısı hem de ses ve veri açısından büyüme fırsatı yaratacağını vurguladı.

Türk Telekom'daki grevin etkilerine ilişkin olarak da Doany, şunlarıkaydetti:

"Maalesef o dönemde ve sonrasında yeni müşteri bağlantısı yapamadık.

Bir sürü ADSL müşterisi listede bekledi. 20 bin kişi başvurmuş gibi görünüyordu aslında bazı insanlar bağlanmaz düşüncesiyle başvuruda bulunmadı. ADSL'de beklenenden daha az müşteri sayısıyla yılı kapatmak zorunda kaldık. Öteki tarafta etkilenme sıfırdı."

Personel sayısıyla ilgili bir soru üzerine özelleştirme öncesi Türk Telekom'da personel sayısının zaten 72 binden 52 bine indiğini, bu rakamın şimdi 37 bin olduğunu, ayrılanların büyük bir bölümünün çok az eksikle memuriyete döndüklerini belirten Doany, "Şimdi satış ve pazarlama için tekrar işe alımlar olacak. Bu yıl bizim beklentimiz çok sayıda işe alımların olması. Özellikle bu belirttiğim alanlarda teknik ekibe ilave olması lazım" diye konuştu.

Paul Doany, 2007 bütçe rakamlarına ilişkin bir soruya karşılık da, "Biz esasında halka açılıyoruz, o nedenle bu konuda bilgi veremeyeceğiz.

Büyük bir olasılıkla önümüzdeki ay resmi olarak beyan edilecek" dedi.

Peppers & Rogers Group Kurucu Ortağı Don Peppers de şirketlerin değerinin müşteri odaklı olmakla artacağını, Türk Telekom açsından müşteri odaklı olmanın sürekli devam eden bir süreç olduğuna işaret ederek, Türk Telekomla 1,5 yıldır çalıştıklarını kaydetti.

Bu işe çağrı merkezleriyle başladıklarını ifade eden Peppers, "Müşteri kime en çok güveniyorsa ona gidecektir. Biz de bunun Türk Telekom olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Soruları da yanıtlayan Peppers, birden bire müşteri merkezli bir şirket olunamayacağını, müşteri merkezli olmanın bir varış noktası değil bir seyahat olduğunu anlattı.

...
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 17:31:22
Güncelleme :13 Mart 2008 Perşembe 17:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?