19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Türkiye'nin en yaşlı seçmeni Bursa'da oy kullandı

Türkiye'nin en yaşlı seçmeni 116 yaşındaki Dursun Hançer, oyunu torununun yardımıyla kullandı.
Sabah erken saatlerde vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına giden 5 çocuk 81 torun sahibi Dursun Hançer, Atatürk'ü gördüğünü, Kurtuluş savaşını yaşadığını söyledi.
Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi Akçağlayan Mahallesi'nde oturan Dursun Hançer, 45 yaşındaki torunu Ali Hançer ile birlikte oyunu kullanmak için İşgir İlköğretim Okulu 15 numaralı sandığa gitti. Güçlükle yürüyebilen ama dinçliğini hala koruyan Dursun Hançer, sırada bekleyen vatandaşların rızasıyla en öne alındı. Torununun yardımıyla oy pusulasını dolduran Dursun Hançer, Büyükşehir, İlçe Belediye Başkanlığı ve İl Genel Meclis Üyelikleri için ayrı ayrı sandığa gitti.
İkinci ordu, altıncı kolordu, yedinci tümen, yedinci topçu alayı, ikinci tabur, dördüncü batarya erlerinden olduğunu belirten Dursun Hançer, Adana'da askerlik yaparken, Atatürk'ün teftişe geldiği günleri dün gibi hatırlıyor.
Nefes darlığı çektiğini anlatan Dursun Hançer, oyunu doğuştan beri halkçı olduğu için CHP'ye verdiğini söyledi. Her gün yoğurt ve elma yiyip öğle uykusunu aksatmadığı için dinç kalan Dursun Hançer'in torunu Ali Hançer de Türkiye'nin her geçen gün kötüye gittiğini, bu seçimin bir ümit olduğunu bildirdi.
BURSA - İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2004 Pazar 19:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?