19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Türkiye'nin gururu Süreyya Ayhan temize çıktı

IAAF, Süreyya Ayhan hakında uzun süredir beklenen kararını dün gece 24.00 civarında Türkiye Atletizm Federasyonu’na bildirdi.

Kararda Süreyya Ayhan’ın numunelerde doping maddesine rastlanmadığı, numuneler değişikliğinin de yapılmadığı ifade edildi, ancak IAAF raporunda Yücel Kop - Süreyya Ayhan çiftinin WADA (Dünya Anti-Doping Ajansı) yetkilileri ile karşılıklı bir sürtüşme yaşadığı belirtildi.

Son karar Atletizm Federasyonu’nun

IAAF Ayhan’a ceza vermezken kararı, Türkiye Atletizm Federasyonu’na bıraktı.

Süreyya Ayhan ve eşi antrenör Yücel Kop bugün saat 15.00’te Ankara’daki Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, konuyla ilgili soruları yanıtlayacak.

Milli atlet Süreyya Ayhan hakkındaki diğer iddialar şöyleydi;


İdrar alınırken odada idrar örneğinin koyulduğu kaplardan fazladan bir adet bulunması


Süreyya Ayhan ve eşi Yücel Kop’un idrar alımı sırasında WADA (Dünya Antidoping Ajansı) yetkililerine sert ve agresif tavırlar sergilemesi


Süreyya Ayhan’ın doping kontrolü için gelen görevlilere “uyumak istiyorum” demesi


Doping kontrolü sırasında başka bir kadının Ayhan yerine idrar örneği vermesi


Süreyya Ayhan’ın iki ayrı raporda, iki ayrı imzasının olması

Olimpiyatlardan çekildi, iddialar başladı

Milli atlet Süreyya Ayhan, Atina Olimpiyatları’na hazırlanırken, antrenmanlarda dizinden sakatlanarak çekilme kararı almış, ardından Ayhan hakkında peşpeşe iddialar ortaya atılmıştı.

Uluslararası Atletizm Federasyonu, sakatlandığı gerekçesiyle olimpiyatlara katılmama kararı alan Süreyya Ayhan hakkında doping iddiasında bulunmuş, Ayhan’ın 25 temmuzda yapılan doping kontrolünde tahlil için başkasının idrarını verdiğini öne sürerek, savunmasını istemişti.

Doping iddialarının ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Ayhan’ın sakatlığı nedeniyle Atina Olimpiyatları’ndan çekilmesinin, kendisinde ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’de şüphe doğurduğunu belirterek, konunun sonuna kadar soruşturulacağını açıklamıştı.

Hakkındaki iddiaların doğru çıkması halinde Süreyya Ayhan, doping kullanmış gibi görünecek ve iki sene yarışmalara katılmaktan men edilecekti.
fotomaç
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2004 Cumartesi 12:08:17
Güncelleme :2 Ekim 2004 Cumartesi 12:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?