20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Türkiye'ye tekrar dönecek mi?

Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, yasaklı madde aldığı gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda gündemi fazlasıyla meşgul eden Fenerbahçe'nin ABD'li eski oyuncusu Diana Taurasi'nin tedbir kararını kaldırdı.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yer verilen Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu kararında, ABD'li oyuncunun tedbir kararının kaldırıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamaya göre, Taurasi konusunda Disiplin Kurulu'nun bugünkü kararında şu ifadelere yer verildi:

''Kurulumuzca, Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi tarafından yapılan doping testi sonucunda, idrar numunesinde ''Modafinil Metaboliti'' maddesi bulunan sporcu Diana Lorena Taurasi hakkında, Dopingle Mücadele Yönergesi kapsamında, müsabakalara katılmasının yasaklanması için 10.12.2010 tarih ve 39 sayı ile tedbir kararı verilmiş, bilahare anılan yönerge çerçevesinde B numunesi açılmış ve yine pozitif sonuç alınmasını takiben savunma ve karar sürecinin devamı sırasında, bu defa Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi Başkanlığı'ndan gelen yazı ve bu yazıyı tarafımıza bildiren TBF Sağlık Kurulu'nun 15.02.2011 tarih ve 36 sayılı bilgi yazısında;

Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi tarafından, sporcu tarafının teknik savunmasının incelenmesi sonucunda A ve B numunelerine ait Analiz Sertifakaları'nın geri çekilmesine karar verildiği, kurulumuza bildirilmiştir.

Konu bu çerçevede değerlendirmekle, anılan tedbir kararına yönelik şartların ortadan kalkması, sporcu ve kulübünün mağduriyetinin söz konusu olmamasına yönelik olarak kurulumuzca verilen 10.12.2010 tarih ve 39 sayılı, sporcu Diana Lorena Taurasi hakkında verilen tedbir kararının kaldırılmasına karar verilmiştir.''

F.BAHÇE'DEN AÇIKLAMA: REZALET

Fenerbahçe Kulübü, bayan basketbol takımının eski oyuncusu Diana Taurasi'ye yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle konulan tedbir kararının kaldırılmasına sert bir şekilde tepki göstererek, durumu ''rezalet'' olarak değerlendirdi.

Kulübün resmi internet sitesinde ''Rezalet'' başlığıyla yapılan açıklamaya, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu'nun kulübe gönderdiği, Taurasi'nin tedbir kararının kaldırılması kararı eklenirken, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili basın toplantısı yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, ''Kulübümüzün, kadın basketbol takımımızın ve sporcumuzun bu şekilde mağdur edilmesinin hesabını kim verecek? Bu sorunun cevabını beklerken, önümüzdeki günlerde konuya dair bir basın toplantısı yapacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz'' ifadelerine yer verildi.

COKER'A DA AYNI UYGULAMA

Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, yasaklı madde aldıkları gerekçesiyle kurula sevk edilen Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Diana Taurasi'nin yanı sıra Ceyhan Belediyesi oyuncusu Monique Coker'ın tedbir kararlarını da kaldırdı.

Federasyondan yapılan açıklamada, Disiplin Kurulu'nun, ''Modafinil Metaboliti'' adlı yasaklı maddeyi aldıkları gerekçesiyle Diana Taurasi ve Monique Coker hakkında koyulan tedbir kararlarını kaldırdığı bildirildi.

Açıklamada, Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi tarafından yapılan doping testi sonucunda idrar numunelerinde yasaklı maddeye rastlanan Diana Taurasi ve Monique Coker'ın, Dopingle Mücadele Yönergesi kapsamında, müsabakalara katılmalarının yasaklanması amacıyla tedbir kararları verildiği hatırlatılarak, ''Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi tarafından sporcuların teknik savunmalarının incelenmesi sonucunda A ve B numunelerinine ait Analiz Sertifikaları'nın geri çekilmesi üzerine, Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu da konuyu bu çerçevede değerlendirerek sporcuların tedbir kararlarının kaldırılmasına oy birliği karar verdi'' ifadelerine yer verildi.

“Fenerbahçe’ye dönecek misin?” sorusuna ilginç yanıt!

Aklandığı için sevinçli olduğunu ifade eden Diana Taurasi, ABD basınının “Dönecek misin?” sorusuna, “Bir geldim, dopingçi dediler. Bu sefer katil damgası vururlar” karşılığını verdi.

Taurasi, dopingten aklandığı haberini, Türkiye’deki temsilcisi Ceren Ateş’ten aldı.

Ateş, müjdeli haberi alır almaz telefona sarıldı ve ABD’deki basketbolcuyu aradı. ABD’de saat 05.30’u gösteriyordu. Taurasi, uykulu bir ses tonuyla telefonu açtı. Ceren Ateş, heyecanla konuştu;
- Dee haberi aldın mı? Cezan kaldırıldı. Doping kullanmadığın anlaşıldı.
Uyku mahmurluğundan bir anda sıyrılan Taurasi, bir anda çığlığı bastı...

- Woouw... İnanamıyorum. Gerçek mi bu?

- Evet, gerçek. Mutluluktan uçuyorum. Düşünsene neler yaşadın bu sürede.

- Öyle ama hiç kimseye kırgın ya da kızgın değilim. Önemli olan adaletin yerini bulmuş olması.

- Avukatın da çok çabaladı.

- (Gülerek) Ona o kadar para harcadım. Tabii ki iyi çalışacak. Burada saat 05.30. Biraz uyuyup bu anın tadını çıkaracağım.

Uyandıktan sonra ABD basınına konuşan Diana Taurasi, “Fenerbahçe’ye dönecek misin?” sorusuna, “Dönmem. Bir geldim, dopingçi dediler. Bu sefer katil damgası vururlar” karşılığını verdi.

Habertürk
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 13:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?