19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

’Türkiye’yi AB’ye sokmayacağız’

Alman Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi Genel Başkanı Edmund Stoiber, 2006 yılında iktidara geleceklerini ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üye olmaması için her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Alman ‘Bild am Sontag’ gazetesine verdiği demecinde, Alman Birlik partilerini Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği konusunu iç politika malzemesi yapmakla eleştirmesi muhafazakar Alman politikacıların tepkisini çekti.

’Müzakerelerin ‘ucu açık’ olması için mücadele edeceğiz’

Alman Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi Genel Başkanı Edmund Stoiber, ’’Bay Erdoğan, 17 aralıkta Brüksel’de Türkiye ile müzakerelere gerçek anlamda ’ucu açık’ şekilde başlanması için benim ve Angela Merkel’in her türlü çabayı harcayacağımızı bilsin" dedi.
Stoiber, "Avrupa’yı zorlamamak için hedefimiz imtiyazlı ortaklık’’ diye konuştu.

AB halkının yüzde 53’ü genişlemeden yana

Avrupa Komisyonu’nun yaptırdığı bir araştırmaya göre ise, AB üyesi halkların yüzde ’ünün birliğin genişlemesinden yana olduğunu ortaya çıkardı.
Ancak genişlemeye destek Fransa’da yüzde 39 iken, Almanya’da yüzde 36’ya kadar düşüyor. Genişlemeye en az destek veren ülke ise yüzde 28’le Avusturya halkı oldu.

AA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 01:06:48
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 01:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?