20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Türkiye'yi savaşa çekeceklerdi!

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoliy Nogovitsin, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattının Rus uçakları tarafından bombalandığı iddialarını, “Türkiye'yi etkilemeye çalışan Gürcü tarafının provokasyonu” olarak niteledi. Nogovitsin, Rus savaş uçaklarının BTC boru hattını bombaladığına ilişkin haberlerle ilgili olarak, Rusya'nın bu tür eylemlerin sonuç verici olduğuna inanmadığını belirtti. Irak'ta petrol yatakları ve boru hatlarının ABD işgali sırasında vurulduğunu, bunların hiçbir sonuç vermediğini kaydeden Nogovitsin, Gürcü tarafının çatışmanın boyutunu genişleterek Türkiye'yi de dahil etmek için bu tür iddiaları ortaya attığına inandığını söyledi. 

ERDOĞAN BİZİ ARAMADI

Nogovitsin, “İddianın en başta Türkiye'yi etkilemek için ortaya atıldığına inanıyorum. Bildiğiniz gibi BTC'den en fazla yararlanan ülke Türkiye. Bu yüzden Gürcistan'ın bu provokatif iddiası hiç şaşırtmadı” ifadelerini kullandı. Gürcistan Devlet Bakanı Temur Yakobaşvili ise Rus bombardımanında boru hattının da hedefte olduğunu, ancak hattın isabet almadığını kaydetti.

Bu arada Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Andrey Buravov, Kafkasya'daki çatışmalara ilişkin Türkiye'nin endişelerini anladıklarını ve Türkiye'nin dengeli tutumunu olumlu karşıladıklarını söyledi. Buravov, Başbakan Erdoğan'ın, Rusya Başbakanı Putin'le telefonla görüşme talebi olup olmadığı ile ilgili olarak da “Bize gelen resmi başvuru yok” dedi.

GÜRCİSTAN: KAYBIMIZ BÜYÜK

Öte yandan Gürcistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksandre Lomaia, Gürcistan ordusunun savaşta ağır kayıp verdiğini bildirdi. Lomaia "Ağır askeri kayıp verdik. Teçhizat ve silahlarımızın önemli bölümü ezici Rus askeri gücü tarafından imha edildi. Poti'de dün üç sahil muhafaza gemimiz batırıldı” diye konuştu.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 06:18:08
Güncelleme :13 Ağustos 2008 Çarşamba 06:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Semih SmHbRtC IP: 85.110.183.xxx Tarih : 13.08.2008 13:29:41

Sen devam et ABD'nin yalakalığını yapmaya.Rusya dua et daha fazlasını yapmadı.Gürcüler hükümetlerinin düşmediğine dua etsinler.