18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Türkmenelerden Kerkük seçimine tepki

Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Nefi Demirci, "Kerkük Meclis seçimlerinde peşmergelere fazladan 10 sandalye kazandırmak suretiyle, Kerkük’ün Kürt şehri olduğu ABD’nin desteğiyle tescillendirilmiştir" dedi.

Demirci, yaptığı yazılı açıklamada, "antidemokratik yöntemler kullanılarak silahların gölgesinde yapılan Irak seçimlerine hile karıştırıldığını" ileri sürerek, Kerkük’te yapılan seçimlerde Erbil ve Süleymaniye’den kamyon ve otobüslerle getirilen 180 bin Kürde oy kullandırıldığını ifade etti.

Nefi Demirci, 41 sandalyeli Kerkük Meclis seçimlerinde çoğunluğu ele geçirmek için çeşitli oyunlara başvurulduğunu öne sürerek, ’’Kerkük Meclis seçimlerinde peşmergelere fazladan 10 sandalye kazandırmak suretiyle, Kerkük’ün Kürt şehri olduğu ABD’nin desteğiyle tescillendirilmiştir’’ dedi.

Türkiye’nin Güneydoğu sınırlarının güvenliğini ve toprak bütünlüğünü yakından ilgilendiren bu durum karşısında, hükümetin izlediği politikaları da eleştiren Demirci, ’’Ankara, durum tespitinden önce, milli tavrını ortaya koymak durumundadır’’ dedi.
BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 10:50:09
Güncelleme :3 Şubat 2005 Perşembe 00:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?