17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Türkmenler’e Amerikan saldırısı


Irak Türkmen Cephesi, Musul’a yakın Telafar kentinde Amerikan helikopterlerinden ve ağır silahlarından açılan ateş sonucu 17 Türkmen’in hayatını kaybettiğini bildirdi.


Türkmenler’in yoğun olarak yaşadığı Telafar’da, çatışmalar sırasında bir Amerikan helikopteri de saldırıya uğrayarak zorunlu iniş yaptı.

Helikopterdeki 2 Amerikan pilotunun direnişçiler tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Telafar’daki Türkmen kaynaklar, kentin Amerikan askerleri tarafından kuşatıldığını ve tehditlerle boşaltılmaya zorlandığını bildiriyor.

PERİNÇEK'TEN PROTESTO


İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Irak'ta 2 gün içinde 26 Türkmen'in ABD askerlerince öldürüldüğünü" öne sürerek, bu durumu protesto etti.

Partililerle birlikte İstiklal Caddesi üzerindeki İP İstanbul İl Merkezi'nden Galatasaray'a kadar yürüyen Perinçek, burada yaptığı basın açıklamasında, bölgeden aldıkları bilgiye göre, "Musul yakınlarındaki Telafar bölgesinde ABD askerlerinin dün 13, bugün de 10'u polis 13 kişi olmak üzere toplam 26 Türkmen'i öldürdüğünü, buna karşın Türkmen direnişçilerin de bir ABD helikopterini düşürerek içindeki ABD askerlerini imha ettiğini" savundu.

Şu anda Telafar'ın birçok mahallesinde ABD askerleri ile Türkmen direnişçi kuvvetler arasında çatışmaların sürdüğünü belirten Perinçek, "ABD ordusunun giriştiği bu saldırının tek amacı, Türkmenleri göçe zorlayarak, Kuzey Irak'ta kurulan yavru İsrail devletinin pekiştirilerek, Irak'taki direnişin sindirilmesidir" diye konuştu.

Perinçek, bu saldırılar karşısında Türk hükümetinin hiçbir şey yapmadığını belirterek, "Çünkü Türkiye hükümetsizdir" dedi.

TRT - KENTHABER
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2004 Pazar 16:10:31
Güncelleme :5 Eylül 2004 Pazar 17:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?