19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Türkün aklına sonradan geldi

Eskişehir’de kurulu Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. tren kazalarını önlemede etkili rol oynadığı belirtilen Otomatik Tren Durdurma Sistemi’nin (ATS) seri üretimine başladı.

TÜLOMSAŞ Genel Müdür Vekili Hayri Avcı, Türkiye demiryolu hatlarında Ankara’nın doğusunda ayrı, batısında ayrı olmak üzere 2 farklı sinyalizasyon sistemi bulunduğunu belirterek, bu farklılık nedeniyle tren kazalarının yaşanabildiğini söyledi.

ATS’nin, demiryoluna sabit konulan ve trene yerleştirilen iki ayrı bölümden oluştuğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Sabit sistem, hat boyunca döşenir ve demiryollarında mevcut lokomotifler için kullanılır. İkincisi ise lokomotiflere takılır ve sabit sistemden ikaz alır. Daha önce demiryollarında çalışan lokomotifler için kullanılan iki ayrı ATS sistemine ait sabit cihazlar, yeni alınacak ve lokomotiflere takılacak cihazlar için de kullanılacak. Bu cihazlar mevcut sistemde bulunan iki ayrı tip ATS ile uyum sağlayacak. TÜLOMSAŞ tarafından üretilen prototip ATS cihazı, yapılan test çalışmaları sonucunda olumlu netice verdi. Böylece seri üretim aşamasına geçildi. ATS’nin takıldığı ilk tren de TCDD’ye teslim edildi."


ESKİŞEHİR - AA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 11:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?