20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

TÜSİAD'dan hükümete AB uyarısı

Dün Antalya’da Yüksek İstişare Konseyi toplantısı yapan TÜSİAD’ın gündeminde de Avrupa Birliği vardı.

Konuyla ilgili beklenen açıklamayı bu sabah CNN TÜRK’e yapan TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, "TCK tasarısının 6 ekimde yayımlanacak İlerleme Raporu öncesi Meclis’ten geçmemesi AB içerisindeki Türkiye’yi istemeyen tarafların ellerini güçlendiriyor" dedi.

İş dünyasının tepkisini dile getiren Sabancı, "bu gibi olaylar en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemde ’ekonomik istikrarı olumsuz etkiliyor. Biz TÜSİAD olarak daha sağduyulu olunmasını bekliyoruz. Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği buna bağlı" dedi.
Erdoğan: "AB bizim için olmazsa olmaz değil"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zinanın suç kapsamına alınması ihtimaline sert tepki gösteren AB yetkililerini dün AKP İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada ağır bir dille eleştirdi. Erdoğan, "AB bizim için olmazsa olmaz değil. Bunu her zaman söyledim" açıklamasında bulundu.

TCK tasarısının 6 ekime kadar çıkarılmasını isteyen AB Komisyonu Sözcüsü Jean Christophe Filori’nin açıklamalarını da değerlendiren Erdoğan, "AB sözcüsünün Türkiye’den böyle bir talebi olamaz. Bu bizim içişlerimizdir" demişti.

Erdoğan, "AB’nin Türkiye’den beklentileri bellidir ve biz bunları yerine getirdik. Bu Verheugen tarafından da onaylandı" ifadesini kullandı.
cnn türk
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 10:07:13
Güncelleme :18 Eylül 2004 Cumartesi 10:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?