19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

TÜSİAD'dan hükümete sert tepki

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, "Hükümetin, Türkiye için hayati bir konu olan eğitimdeki tutumu, bu alandaki icraata ön yargıyla yaklaşmayan kesimleri bile endişe ve güvensizliğe sevk ediyor" dedi.

Sabancı, Bandırma'da düzenlenen "Sanayici ve İşadamları Dernekleri (SİAD) Platformu Başkanlar Kurulu Toplantısı"nda, merkeziyetçi-bürokratik anlayışın terk edilmesi ve halkın yönetime katılımını sağlayacak çeşitli mekanizmaları öngören "Kamu Yönetimi Reformu Yasa Tasarısı"nın gündeme getirilmesinin olumlu bir adım olduğunu söyledi.

İş dünyası olarak, çağdaş normlara uygun gençler yetiştiren bir eğitim sistemini şiddetle önemsediklerini belirten Sabancı, "Hükümetin, Türkiye için hayati bir konu olan eğitimdeki tutumu, bu alandaki icraata ön yargıyl ayaklaşmayan kesimleri bile endişe ve güvensizliğe sevk ediyor" dedi.

YÖK Kanunu'nun dikkatle tartışılması ve kanun üzerindeki zaman baskısının kaldırılması gerektiğini kaydeden Sabancı, "Yasa, (idari ve mali yapılanma, akademik ve bilimsel kriterler, üniversiteye giriş) gibi paketlere bölünerek, farklı tartışmaların birbirini gölgelemesinin önüne geçilmelidir. Mesleki ve teknik eğitimin amacı, Türkiye'nin hızlı kalkınma sürecinde ihtiyaç duyduğu ara kademe insan gücünü yetiştirmektir. Bu çerçevede, yeterli sayıda imam hatip lisesi, din görevlisi yetiştirmek üzere faaliyet gösterip, isteyenlere ilahiyat fakültesine devam etme olanağını verirken, ihtiyaç fazlası olanları da normal liseye dönüştürülmelidir.

8 yıllık zorunlu eğitimden alınan okullaşma oranını belirgin biçimde artıran olumlu sonuçların, bu sürenin 12 yıla çıkarılmasıyla ivme kazanacağı aşikardır. Ayrıca, ilk ve orta öğretimde kullanılan ders ve çalışma kitapları ile rehber kitapların içerik ve biçim olarak güncel ve çağdaş hale getirilmesi şarttır."
BALIKESİR
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2004 Cuma 15:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?