18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Tüysüz, CHP’den istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa milletvekili Turan Tüysüz, partisinden istifa etti.
AKP’deki istifaların yanısıra, CHP’de de istifa rüzgarları esmeye devam ediyor. Son olarak, CHP Kayseri milletvekili Muharrem Eskiyapan’ın ardından şimdi de Şanlıurfa milletvekili Turan Tüysüz partisinden istifa etti.
Tüysüz, istifa kararıyla ilgili bugün bir de basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

Sarıgül ve Tüysüz’ün ihracı istenmişti

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Şanlıurfa milletvekili Turan Tüysüz’ün kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevketmişti.
CHP’nin 13’üncü Olağünüstü Kurultayı’nda Divan Başkanı Şinasi Öktem ile tartışan ve silah taşıdığı ileri sürülen Şanlıurfa milletvekili Turan Tüysüz’ün partiden ihracı ile ilgili bir önerge verilmişti.
PM’de yapılan oylama sonucunda, Tüysüz’ün kesin ihraç istemiyle YDK’ya sevkine karar verilmişti.

Sarıgül’e söz vermeyince, yumruk yedi

20 ocakta yapılan ve Baykal-Sarıgül taraftarlarının kavgalarına sahne olan CHP Olağanüstü Kurultayı’nda, Turan Tüysüz de Divan Başkanı Şinasi Öktem’e attığı yumrukla gündeme gelmişti.
Öktem, Genel Başkan Deniz Baykal’ın konuşmasında sataşma olduğu gerekçesiyle söz isteyen Mustafa Sarıgül’ün talebini reddedince, Sarıgül destekçisi bazı milletvekilleri tribünden inerek Öktem’in yanına çıkmış, bu sırada meydana gelen tartışma sırasında Şanlıurfa milletvekili Tüysüz, Divan Başkanı’na yumruk atmıştı.

Zülfü Livaneli de istifasını vermişti

CHP’nin 29 ocakta yapılan 13’üncü Olağanüstü Kurultayı’nda genel başkanlık yarışından son anda çekilen İstanbul milletvekili Zülfü Livaneli, 24 şubatta partisinden istifa etmişti.
Livaneli istifa gerekçesini, ’bugünkü CHP yönetiminin oligarşik bir yapı kurarak partiyi yönettiğini, bu nedenle bu partide daha fazla mücadele yapma imkanına sahip olmadığını düşünmesi’ olarak açıklamıştı.

Turan Tüysüz kimdir?

1970 yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde doğan Turan Tüysüz, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi mezunu. İngilizce bilen Tüysüz, bekâr.
Turan Tüysüz’ün istifasıyla, TBMM’deki sandalye dağılımı şöyle oldu:



AK Parti: 361

CHP: 168

DYP: 6

HYP: 1

Bağımsız: 13

Boş: 1

AA / KENTHABER
Yayın Tarihi : 16 Mart 2005 Çarşamba 13:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?