18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Tüysüz: 25-30 kişi daah istifa edecek

Ankara - CHP’den istifa eden Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz, CHP’den istifa edecek 25-30 milletvekili daha bulunduğunu, bu sayının 51’e kadar çıkabileceğini savundu. Tüysüz, siyasi yaşamını bağımsız olarak sürdüreceğini söyledi.

Tüysüz, CHP’den istifasını TBMM Başkanlığı’na sunduktan sonra düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın iktidara muhalefet etmek yerine, muhalefetini parti içi demokrasiyi yok etmeye yönelttiğini savundu.

Tüysüz, "Baykal’ın anlayışı ’Küçük olsun, benim olsun’ anlayışıdır. Gerçekleştirdiği son ’Baskın kurultay’da olup bitenler herkesin malumudur. CHP, kendisini tekrar iktidara taşıyacak ve halkla arasında köprüler kuracak bir ekibi tasfiye etmekle, aslında halkı tasfiye etmeye çalışmaktadır. Baykal bu seçkinci ve (Halka rağmen halkçı) zihniyet ve politikasını sürdürdüğü müddetçe de CHP, bugünkü bulunduğu yerden daha yukarı çıkamayacak, kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih ve siyaset sahnesinden silinmek gibi trajik bir durumla karşı karşıya gelecektir" dedi.

Tüysüz, Baykal için "İlkeli ve CHP misyonuna layık" bir milletvekili değil, "Ona kul köle olacak Baykalvekili olmanın" önemli olduğunu savunarak, "Oysa sol siyaset, kula kulluğu reddeden siyaset anlayışıdır" dedi.

Baykal’ın, halkın teveccühüne mazhar olan siyasetçilere, CHP’de hayat hakkı tanımadığını kaydeden Tüysüz, "Parti içerisinde kalarak, halkıma verdiğim, ona layıkıyla vekil olma sözünü yerine getiremeyeceğimi düşünmekteyim. Bugün gelinen noktada ise bana bu yolun tıkandığını gördüğüm için Sayın Baykal’ın ve üç beş yandaşının CHP’sinden istifa ediyorum. Benim demokrasi ve siyaset anlayışım, birilerinin adamı olmayı zul addeder" diye konuştu.

AKP’ye katılmayı düşünmediğini bildiren Tüysüz, "Sarıgül’le birlikte hareket etmeyi sürdürecek misiniz?" sorusuna, "Kendisi CHP’li bir belediye başkanı. Ben siyasete bağımsız olarak devam edeceğim" dedi.

Tüysüz, silah taşıma alışkanlığına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de siyaset yaptığı bölgenin koşullarının ve bazı ailevi nedenlerinin bunu zorunlu kıldığını ifade etti.


AA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2005 Çarşamba 15:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semra IP: 212.175.80.xxx Tarih : 17.03.2005 11:49:23
ülke sorunlarıyla uğraşacaklarına CHP partisi kendi içinde bir takım şeylerle uğraşıyor.kurultayda da görüldü ama böyle gidecek diye birşey yok elbette o sorunlarda çözülmeli ama öncesinde CHP den beklentileri olan insanlara bir cevap vermeliler ...İşsizlik biryandan,açlık bir yandan.Enflasyon düşüyor diyorlar ama düşmüyor sadece alım gücü olmadığı için kimse birşey alamıyor buda düşük enflosyon canavarı olarak görünüyor.Türkiye de iyiye dair bir gelişme yok aksine kötüye gidiyor.Bir AB tutturmuş gidiyoruz.elimizdeki olanakları kullanamıyorsak ne işimize yarayacak...