18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Tuzla'da tersanede patlama:1 ölü

Tuzla Tersaneler Bölgesi’ndeki “Torgem” adlı tersanede tamir ve bakımda bulunan kuru yük gemisinin makine dairesinde gaz sıkışmasından dolayı bir patlama meydana geldi. Patlamada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralansı.

“Fultrans” adlı kuru yük gemisi tamir edilirken, geminin makine dairesinde gaz sıkışması nedeniyle patlama oldu. Patlamada, 1 işçi öldü, 7 kişi de yaralandı.

Patlama sonrası çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

ÖLEN VE YARALANANLAR

Patlamada ölen işçi ile yaralanan 7 kişinin kimlikleri belirlendi.

“Torgem” adlı tersanede “Fultrans Kolon 2 “ isimli kuru yük gemisindeki patlamada, makine dairesindeki Ekrem Bektaş adlı işçi öldü.

Patlamada, Bünyamin Çevik, Erdoğan Gündoğdu, Ali Doğan, Nizamettin Tokuş, Ramazan Güngör, Zeki Ertürk ve Kadir Keser ise yaralandı.

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Erdoğan Gündoğdu’nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, diğerlerinin durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, gemideki patlamanın ilk belirlemelere göre LPG’li oksijen kaynağı yapılırken meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, Cumhuriyet Savcılığı’nın olayla ilgili soruşturma başlattığı kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 21:36:56
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 21:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?