29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

ÜAK: Laik rejim tehdit altında!

Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Türkiye'de laik rejimin tehdit altında olduğunu ve bir karşı devrimle karşı karşıya bulunulduğunu ileri sürdü.

Prof. Dr. Akaydın, Sabancı Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen 8. Akdeniz Uluslararası Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri'nde, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının AK Parti hakkında açtığı kapatma davasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Demokrasilerde siyasi partilerin kapatılması için dava açılmasının son derece üzücü olduğunu vurgulayan Akaydın, şöyle devam etti:

"Türkiye'de laik rejimin tehdit altında olduğu, bir karşı devrimin var olduğu somut bir gerçek. Ben bunu ÜAK Başkanı olarak özel misyonum gereği son iki ayda dile getirdim. Böyle bir durum ortaya çıktığı zaman elbette ki bunun en önemli sorumlu makamı olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı gereğini yapacaktır. Böyle bir faaliyette bulunması (iddianame hazırlaması) görevini yaptığından dolayı Başsavcı adına övünülecek bir şeydir.

Herkesin bundan ders çıkartması ve toplumu germemesi lazım."

"Siyasilerin yargıya müdahalesini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Prof. Dr. Akaydın, bunun son derece yanlış olduğunu ve yargıyı yıprattığını söyledi.

Prof. Dr. Akaydın, "AK Parti çözüm arayışı içinde. Yeni bir anayasa paketi konuşuluyor. Bu tür hamleleri nasıl karşılıyorsunuz" sorusu üzerine de "Böyle hamleler yapılacaksa çok önceden yapılması gerekiyordu. Böyle bir sürecin içine girdikten sonra yapılacak hamleler hukuka karşı incitme çabası olarak değerlendirilebilir" yanıtını verdi.

aa
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 15:40:22
Güncelleme :20 Mart 2008 Perşembe 15:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kamanhan IP: 88.254.137.xxx Tarih : 20.03.2008 18:55:04

Mustafa Akaydın gibiler Türkiye'yi karanlık günlere sürüklüyor. Rejim için, devlet için tehlikeli olan asıl kendisi ve kendi gibi düşünenler. Mensubu olduğu cehpe iktidar olsa rejim kurtulacak mı? Bunlar saltanatları ellerinden gideceği için tutuştular. O yüzden çığırtkanlık yapıyorlar. Rahşan affıyla aklanmak gerçekten aklanmak anlamına gelmiyor. Önce onların hesabını versin ondan sonra konuşsun.