19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Üç koca on çocuk ve üç cinayet

İstanbul Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Esenler’de üç kadın kocaları tarafından katledildi.

Beyoğlu’nda Zübeyde Yıldız, boşandığı eşi Zeki Kahraman tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Esenler’de Ferfuri Akbaş, Ahmet Akbaş tarafından tabancayla öldürüldü. Gaziosmanpaşa’da da Ayşe Köse kocası Hulusi Köse tarafından öldürüldü.

Öncekİ gün İstanbul Beyoğlu’nda Zübeyde Yıldız, defalarca kocasından korunmak için başvurmasına rağmen hiçbir tedbir alınmadığı için eski kocası Zeki Kahraman tarafından önce bıçaklandı, arkasından da boğazı kesilerek öldürüldü. Beş yıl önce eşinden boşanan Zübeyde Yıldız. Zeki Kahraman’ın peşini bırakmaması ve sürekli ölümle tehdit etmesi karşısında çareyi sık sık ev değiştirmekte buldu. Ancak, Kahraman her seferinde dört çocuğunun annesinin izini buldu. Dayak faslı da devam edince Yıldız, eski eşi hakkında Şişli ve Beyoğlu Adliyeleri’ne şikâyetlerde bulundu. Kahraman eve silahla gelince durumu polise bildirdi. Polisin yakaladığı eski koca, evden uzaklaştırma cezasından sadece bir saat sonra yine evdeydi. Zeki Kahraman önceki gün Yıldız’ın çalıştığı işyerine geldi. Elindeki bıçağı defalarca eski eşine saplayan Kahraman, daha sonra Yıldız’ın boğazını keserek kaçtı. Zeki Kahraman kısa süre sonra Şişli’de yakaladı.

YaklaşIk bir yıldır süren miras davası nedeniyle eşi ve üç çocuğu ile Erzurum’a giden su bayisi Hulusi Köse, önceki gün Gazios-manpaşa’daki evine döndü. Kendisini başkasıyla aldattığını düşündüğü eşiyle dün sabah tartışan Köse, saat 10.30’da çocuklarının gözleri önünde eşi Ayşe Köse’yi kalbinden silahla vurdu. Ayşe Köse, yere yığılırken Hulusi Köse, dubleks dairenin üst katına çıkarak burada yaşayan gelini Meryem Köse’ye, “Onu vurdum” dedi. Köse, daha sonra aşağıya inerek otomobiline bindi ve kaçtı. Olay yerine gelen polisler, olaya şahit olan 12 yaşındaki Muhammed Köse’yi ifadesini almak üzere Gaziosmanpaşa Polis Merkezi’ne götürdü. Ancak Hulusi Köse’nin izine rastlanamadı.


ESENLER Havaalanı Mahallesi’nde oturan Ahmet Akbaş (53), 28 yıllık eşi Ferfuri Akbaş’la yalnız kalmak istediğini belirterek dört çocuğu İnternet kafeye gönderdi. Çocuklar gidince karı-koca arasında tartışma çıktı. Ahmet Akbaş ruhsatsız tabancalarıyla eşini kurşun yağmuruna tuttu. Ferfuri Akbaş (44) vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti. Komşuların haber vermesi üzerine eve gelen polis, Ahmet Akbaş’ı, Ferfuri Akbaş’ın cesedinin başında buldu. Akbaş, Akbaş’ın üzerinde eşini öldürdüğü iki ruhsatsız tabancayla birlikte 27 bin lira ve 40 bin dolar ele geçirdi. Ahmet Akbaş poliste yapılan ilk sorgusunda eşini kıskandığı için sık sık kavga ettiğini ve çıkan tartışma sonrası kendine hakim olamadığını söyledi.

...
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 08:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?