30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Uçağın düşüş nedeni belli oldu!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Isparta'da düşen uçakla ilgili raporu açıkladı ve bakın neler söyledi?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Isparta'da düşen uçakla ilgili olarak uçuş ekibinin doğru alçalamadığını uçağın düşme sebebinin pilotaj hatası olduğunu açıkladı.

Binali Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"Uçuşla ilgili bilgileri genel uçuş hazırlığı kaza oluşumuna kadar incelediler. Olay yerinde inceleme yaptılar. Hava aracının hasar durumunu incelediler ve personele ait bilgileri detayına kadar incelediler. Hava aracının bütün bilgilerini genel özelliklerini bakım durumunu incelediler. Yakıt meteorolojik haberleşme hava limanı hakkında bilgiler, uçu kayıt cihazları kokpit, geliştirilmiş yere yakınlık alarm sistemi, enkaz ve kurtarma ikinci bölümde bu analiz var.

Bütün parçaları incelendi. Ortaya bir rapor çıktı. Kaza soruşturma heyeti gerekli görürse raporu da açıklarlar. Detaylarına girmem doğru bir yaklaşım olmaz. Çıkan rapora göre uçuş ekibi doğru alçalamadı. Kazada pilotaj açıklaması var. Bundan sonraki operasyonlarda benzer bir kazanın yaşanmaması bütün amacımızdır. Arkadaşlarımız bu nedenle titiz bir rapor hazırladılar. Bu işin ortalama araştırma süresi 2-2.5 yıl arası. Arkadaşlarımız 1 yıl içerisinde araştırmayı tamamladılar. Aletli iniş sisteminin olmadığı belli. Bulunduğu yer itibariyle Isparta Havalimanı'na aletli iniş sistemi kurulamaz. Teknolojiden dolayı. Tek emniyetli yaklaşım sistemi Aletli iniş sistemi değil. "


OLAYIN GEÇMİŞİ

30 Kasım 2007'de, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Isparta'ya saat 23:20'de havalanması gerekirken, Priştine seferinden geç dönmesi nedeniyle saat 00:51'de toplam 50 yolcu ve 7 mürettebat ile İstanbul'dan kalkış yapan KK4203 sefer sayılı uçak, saat 01:36'da Süleyman Demirel Havalimanı'na inişe geçtiği sırada radardan kayboldu. Uçak, Isparta'ya 18 km mesafede Keçiborlu'da düştü. Atlasjet Havayolları başkanı Tuncay Doğaner kazadan kimsenin sağ kurtulamadığını açıkladı.

Atlasjet'in World Focus Havayolları'ndan kiralamış olduğu uçak bir McDonnell Douglas MD-83 idi. Uçak kaza esnasında World Focus Havayolları pilotları tarafından kumanda edilmekteydi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki bir fizik konferansına katılmak üzere uçakta bulunan nükleer fizikçi Engin Arık ve yanında bulunan diğer 5 akademisyen kazada hayatlarını kaybettiler.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 18:05:26
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 18:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sweet IP: 88.232.228.xxx Tarih : 26.11.2008 00:02:57

herkeste buna inandı . eşref bitlis in uçağıda zemin in kaygan olmasından düşmüştü... buna kargalar bile güler. neden mossad veya pkk ortak yapımı demezler acaba . çok mu zor.