20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Uçak düştü: 36 ölü

Rusya'nın batısındaki Yaroslavl kentinden hareket eden YAK-42 tipi bir yolcu uçağının kalkış sırasında düşmesi sonucu 36 kişi hayatını kaybetti.

Uçağın, Rus liginde mücadele eden bir buz hokeyi takımını taşımakta olduğu bildirildi.Interfax haber ajansı, yanan uçaktaki 37 yolcudan 36'sının öldüğünü belirtti. Ajans hayatta kalan bir kişinin ise yaralı olduğunu aktardı.

Havacılık yetkilileri düşen Yak-42 tipi uçağın Yak-Service Havayolu şirketine ait olduğunu açıkladı.

Düşen uçakta Belarus'un Dinamo takımıyla oynamak için Minsk'e giden Lokomotiv Yaroslavl buz hokeyi takımının bulunduğu ifade edildi.

Ulaştırma Bakanı Igor Levitin ve Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in üst düzey yardımcılarından Vladislav Surkov’un kazanın olduğu yere gittiği bildirildi.

Rusya'nın en güçlü buz hokeyi takımlarından biri olan Lokomotiv Yaroslav, üç lig şampiyonluğuna sahip. Çoğunluğunu Rus oyuncuların oluşturduğu takımın 2011-2012 yılı kadrosunda Çek, Slovak ve İsveçli sporcular da bulunuyor. Takımı Kanadalı antrenör Brad McCrimmon çalıştırıyor.

CUMHURBAŞKANI GÜL YARIN YAROSLAVL'A GİDECEK

Kazanın gerçekleştiği Yaroslavl kentinde yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılımıyla Küresel Politika Forumu isimli bir zirve düzenlenecek.

Gül'ün “Şeref Konuğu” sıfatıyla katılacağı forum, Medvedev'in ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2011 Çarşamba 17:02:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Latif Kara IP: 78.160.196.xxx Tarih : 7.09.2011 18:36:37

Allah'tan olmamasını dilediğimiz bu kazalar sonucu ile değil de, bizde  şampiyonları "şike mahkemeleri" ile düşürüyorlar !