19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ücretsiz Ermenice kitap

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Ermeni okulları yol sonu mezuniyet törenine katıldı. Çubukçu, “Anadilinizde kitaplar ücretsiz olarak bakanlığımız tarafından basılıp dağıtılacaktır” dedi

 

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bir anaokulu, 14 ilköğretim ve 5 lisenin ortaklaşa düzenlediği özel Ermeni azınlık okulları yıl sonu mezuniyet törenine katıldı. Çocuklarının SBS yabancı dil mağduru olduğunu ileri süren bazı veliler bakanla görüşmek istedi. Bakan Çubukçu ile görüşemeyen veliler görevliler tarafından kiliseden dışarı çıkarılmalarına tepki gösterdi.

"BAZI PROBLEMLERİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ"
Kumkapı Meryem Ana Kilisesi Kazaz Amira Salonu'nda gerçekleştirilen törende Çubukçu'nun azınlık okulları ile ilgili mesajlar verdi. Törene Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, azınlık okulları müdürleri, veliler ve azınlık okullarında okuyan öğrenciler katıldı.

Bakan Çubukçu, Ermeni azınlık okullarının yıl sonu mezuniyet törenine katılmaktan memnun olduğunu belirterek, "Lozan Antlaşması hükümleri çerçevesinde güvence altına alınan azınlık okullarımız eğitim ve öğretim görevlerini eksiksiz olarak yerine getirerek ülkemize çok önemli katkılar yaptılar. Bugün itibariyle biri anaokulu, 16 ilköğretim okulu, ve 5 ermeni azınlık okulumuzda 2633 öğrenciye eğitim hizmeti veriyor. Bu okullarımızda bazı problemlerin olduğunu biliyoruz. Bakanlığımız son dönemde bütün öğretim kurumlarında olduğu gibi cemaatinize mensup okullardaki eğitim çalışmalarında daha etkin bir şekilde yürütülmesi için, okul yönetimleriyle iş birliği yaparak önemli düzenlemeler yapılmıştır" dedi.

"ANADİLİNİZDE KİTAPLAR ÜCRETSİZ DAĞITILACAK"
Bakan Nimet Çubukçu, "Azınlık okullarında okuyan bütün öğrencilere Türkçe ve Türk kültürü dersleri kitapları ücretsiz olarak dağıtılması sağlanmıştır. Ayrıca cemaatiniz okullarında anadilde okutulan derslerle ilgili kitap hazırlama çalışmalarında son aşamaya gelmiştir. Bu çalışmalar tamamlanınca anadilinizde kitaplar ücretsiz olarak bakanlığımız tarafından basılıp dağıtılacaktır" ifadelerini kullandı.

Okullarda yaşanan öğretmen eksikliğini gidermek için bakanlık olarak çalışmalar yapıldığını da anlatan Nimet Çubukçu, "Okullarda yaşanan sicil ve disiplinle ilgili problemlerinizde mevzuata yansıttığımız değişikliklerle gidermiş durumdayız. Okullarımızda alan mezunu Ermenice dersi ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni eksikliği yaşandığı bilinen bir gerçektir. Bu problemi gidermek için de Ermeni soylu Türk vatandaşı öğretmenliğe kaynak gösterilen fakülte mezunlarından öğretmenlik yapma niteliği ve şartları taşıyanların Ermenice Dersi ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görevlendirilmelerine imkan sağlandı" şeklinde konuştu.

Bakan Nimet Çubukçu, okullarda yaşanan sınıf öğretmeni eksikliklerinin giderilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gerekli tedbirlerin alınması için talimat verildiğini söyledi.

"YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ" ANLAYIŞI
Nimet Çubukçu,"Okullarımızdan mezun olan tüm öğrencilerimizin Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Yurtta Barış dünyada barış" eğitim anlayışıyla yetiştirildiğine inanıyorum. Öğrencilerin güncel konularda, çevre, yurt, dünya ve dünya sorunları üzerinde düşünmeye yönlendirilecek, olaylara eleştiren bir bakış açısıyla bakabilen sorgulama yeteneğine sahip ve barış diliyle konuşabilen gençler yetiştirebilmek ve yöndeki becerilerini geliştirmek en önemli hedefimizdir" dedi.

SARI GELİN TÜRKÜSÜNE EŞLİK ETTİ
Nimet Çubukçu'nun konuşmasının ardından öğrenciler, dans gösterisinde bulunarak şiirler okudular. Öğrenciler 'Sarı Gelin' şarkısını okurken, bakan Nimet Çubukçu'da öğrencilere eşlik etti.

VELİLERDEN SBS TEPKİSİ
Bakan Çubukçu, törende öğrencilerin gösterilerini izlediği sırada bazı veliler çocuklarının SBS yabancı dil sınavı mağduru olduklarını ileri sürerek bakanla görüşmek istedi. Veliler, Bakan Çubukçu ile görüşemedi. Veliler SBS yabacı dil sınavında yaşanan sorunu basın mensuplarına anlatmaya başladı. Görevliler velilere basın mensuplarıyla dışarıda konuşmaları gerektiğini söyledi. Dışarı çıkarılan veliler duruma tepki gösterdi. Polis, Üzümcü ve beraberindeki velileri olayın yatışması için kısa bir süre Kazaz Amira Salonu'nun yanındaki bir odaya götürdü.

TEMSİLİ DİPLOMA VERDİ
onuşmasının ardından öğrencilerin hazırladıkları gösterileri izleyen Çubukçu, daha sonra okul birincilerine temsili diplomalarını verdi. Çubukçu'ya da tüm okullar adına, üzerinde 22 Ermeni okulunun ambleminin yer aldığı üç boyutlu İstanbul siluetinden oluşan tablo hediye edildi. Bakan Nimet Çubukçu, basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan kiliseden ayrıldı.
 

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 22:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim IP: 88.230.9.xxx Tarih : 10.06.2010 19:54:48

siz ilk önce bizim eğitim düzeimizi düzeltin sonra da onlatı düşünün burası türkiye dilide TÜRKÇE'dir.