18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ücretsiz geçiş de trafik de başladı!

Kurban Bayramı nedeniyle otoyol ve köprülerden ücretsiz geçiş gece yarısından itibaren başladı.

Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler ise araçlarını Boğaziçi Köprüsü gişelerinde hemen önce yol kenarına park ederek ücretsiz geçişin başlamasını bekledi. Yol kenarında araçlarını park eden vatandaşlar ücretsiz geçişi beklediklerini söylediler. Bazı vatandaşların ise ücretsiz geçiş saatini araçlarının içinde uyuyarak beklediği görüldü.

Gişelere ise üzerinde "Geçişler ücretsizdir. İyi bayramlar. Ulaştırma Bakanlığı" yazısı asıldı. Ücretsiz geçişler başladığı ilk dakikalarda ise durumdan haberi olmayan bazı vatandaşlar ise KGS gişesinde bulunan cihazların kapalı olmaması nedeniyle kart okuttular.

TEM'DE BAYRAM YOĞUNLUĞU BAŞLADI

Tatilin ilk gününde araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar, TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı-Düzce kesiminin özellikle İstanbul-Ankara yönünde yoğunluğa neden oldu.

Trafiğin en fazla arttığı 1. Viyadük ve Bolu Dağı tüneli arasındaki yolun 3 şeridinde de yoğunluktan dolayı araçlar yavaş ilerlerken, trafik ekipleri de sürücülere yavaş gitmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.
 

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez, "Kurban Bayramı boyunca 5’i radar olmak üzere 18 ekiple görev yapacağız. Otoyolda her 25-30 kilometrede bir ekibimiz olacak" dedi.

Sönmez, bayram tatilinin başlamasıyla birlikte TEM Otoyolu’nda araç yoğunluğunun oluşacağını, bunun için tatilcilerin erkenden yola çıkmaları gerektiğini belirterek, bu sayede yollarda araç yoğunluğunun oluşmayacağını söyledi.

Trafiğin yoğun olduğu günlerde hız kontrolüne ağırlık verdiklerini ifade eden Sönmez, "Bayram boyunca 5’i radar ekibi olmak üzere 18 ekiple görev
yapacağız. Otoyolda her 25-30 kilometrede bir ekibimiz olacak. D-100 ve D-750’de de aynı şekilde yoğun önemlerimizi alacağız" şeklinde konuştu.

Sürücülere uykusuz, yorgun ve alkollü yola çıkmamaları uyarısında bulunan Sönmez, "Bayram tatili için uzun yola gidecek olan sürücülerin zaman zaman
durarak dinlenmesi gerek. Yorgun bir şekilde kullanılan araçların kazalara karışma oranı çok yüksek. Bu yüzden sürücülerin dikkatli bir şekilde araçlarını
kullanması gerekir" ifadesini kullandı.

Sönmez, Bolu Dağı’nda zaman zaman etkili olan sis ve sağanağa dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, sürücülerin aşırı hız, hatalı sollama yapmayarak, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerektiğini bildirdi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2012 Çarşamba 10:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?