18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Uçurumda son bulan hayat

Muğla'nın Fethiye ilçesinde özel otomobili ile 200 metrelik uçuruma yuvarlanan Rus uyruklu İrina Özkara'nın cesedi AKUT ve Jandarmanın birlikte yaptığı saatler süren çalışma sonrası güçlükle çıkartıldı.

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesi Uzunyurt (Faralya) köyünde yaşayan ve Kozağaç Tarım Hayvancılık Şirketi'nde müdürlük yaptığı öğrenilen Rus uyruklu 32 yaşındaki İrina Özkara, 48 GR 002 plakalı otomobille Fethiye'den Uzunyurt köyündeki evine giderken dikkatsizlik ve bilinmeyen nedenle köye 2 kilometre kala 200 metrelik uçuruma yuvarlandı. Akşam saatlerinde balıkçıların avdan dönerken uçurumun dibinde ve deniz kenarında parçalanmış vaziyetteki otomobili görerek Jandarmaya haber vermesi ile anlaşılan kaza üzerine Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı geniş çaplı araştırma ve inceleme başlattı.

İki balıkçının verdiği plaka üzerine otomobilin Uzunyurt köyünde yaşayan 2001 yılında bir Türk ile evlenen İrina Özkara olduğu anlaşıldı. Jandarma kaza yerinde yaptığı ilk incelemede otomobilin yaklaşık 200 metreye uçtuğunu tespit etti. Karadan ve denizden olay yerine inilebilmesi için Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ile AKUT Fethiye biriminden yardım istendi. Sahil Güvenlik botu olay yerine yakın yerde inceleme yaparken gece olması nedeniyle kıyıya yaklaşamadı.

AKUT Fethiye birimi sorumlularından Ersin Gür yönetiminde AKUT üyeleri Fatih Işık ve İbrahim Kart 45 derece dik yamaçta kurulan halat köprüsü ile aracın uçtuğu bölgeye inmeye çalıştı.

Her biri yaklaşık 45'er dakikada 100 metre aşağıya indikleri sırada Rus uyruklu bayanın cesedine ulaştılar. Rus uyruklu İrina Özkara'nın yaklaşık 3 yıl önce ayrıldığı eşi Mehmet Özkara da kaza yerine gelip olayı öğrendiğinde adeta büyük şok yaşadı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Fatih Kale ve Jandarma yetkilileri saatlerce AKUT üyelerinin çıkaracağı cesedi beklerlerken, ambulanslar da olay yerinde hazır tutuldular.

Rus uyruklu İrina Özkara'nın cesedi uçurumun dibinden AKUT üyeleri Farih Işık ve İbrahim Kart tarafından çıkarılmaya çalışılırken, bu iki üyenin tutunduğu halatları ise yukarıda onlarca kişi çekmek için görev aldı. Saatler süren çabanın ardından Özkara'nın cesedi ceset torbası içerisinde çıkarılıp cenaze aracına yerleştirildikten sonra Fethiye Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

DOĞUM GÜNÜNDE CESET ÇIKARDI

AKUT Fethiye Birim sorumlularından Ersin Gür 13 kişilik ekiple yaklaşık 100 metreden Özkara'nın cesedini çıkarmaya çalışırken kendisi için ailesi ve arkadaşları tarafından düzenlenen doğum günü partisini iptal etti. Doğum günü öncesi akşam saatlerinde AKUT Fethiye Biriminde yapılan toplantıda gelen ihbar üzerine Uzunyurt köyünde ceset çıkarma operasyonuna katılan Ersin Gür doğum günü partisini iptal ederek bu operasyona katıldığını söyledi.

Uzunyurt köyü muhtarı Bilal Semerci, "Akşam saatlerinde balıkçılar tarafından uçurumun dibinde deniz kenarında otomobilin bulunduğu görülmüş. Jandarmaya haber verildi. Aracın köyümüzde yaşayan İrina Özkara'ya ait olduğu ortaya çıktı. Olaya çok üzüldük. Aynı yerde daha önce de üç kişi hayatını kaybetti. Bu yol kenarına bariyer yaptırılması için defalarca müracaat ettik. Yetkililer uyardık. Bariyer yaptıramadık" diye konuştu.

Kaza ile ilgili soruşturma Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ve Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı tarafında sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2012 Cumartesi 21:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.135.148.xxx Tarih : 15.01.2012 02:17:19

simdi Gelde kizma birader yetkililer oturdugu yerden kalemi eline alir cezalar böyle böyle olur ve alinir der v isin icindencikar bir yol yapilir nasil yapilir nasil bitirilir kim yapar kim teslim alir nasil teslim alir oldumu oldu bittimi bitti al sana dandik yol alsana dandik trafik isaretleri is biter sira gelir gelin bir yerde hic olmasa olmazlardan bir yemekle kutluyalim bu biten isleri derler  sonra kaza oldu ilk laf sürat hiz hizlimi hizli idi  kimse yolu suclamaz kimse isaretler yerli yerindemi suclamaz birde gözünü acsaymis sonrda vah vah  at kendini yerden yere  genelde böyle islerimiz  tam tamina olsa biraz olsun kazalar azalsa biraz azalcaktirda. BURADA BIR CÜMLEDEN BU KONUYU BÖYLE YORUMLADIM: burada ki kaz yerinde defalarca kazalar ayni sekilde oldu deniliyor ve defalarca  yetkilileri uyardik deniliyor ne bariyer yapildi  ne bilir kisiler buraya gelipte burdakiyere bir önlem aldilar ne yaptilar ölen ölüyor kalan saglar bizim deniliyor  neden bu böyle oluyor. aslinda bu bölgedeki sorumlu kisiler kazalara böyle sorumsuzluklarindan davetiye cikriyor Bir yabanci memlekette yollar yol gibi yapilsada bazen buna benzer yerlerde bir cok kereler kaza olabiliyor. bilir kisiler hatayi buluyor ve yapiliyor . yapilmassa yabanci memleketin halki   hakkini ariyor (Ayrica araba sigortasi para verecek diye oda  bilir kisi yolluyor hatayi bulup  isini saglama bagliyor parayi cebindenödemiyor ödetiyor)bizdede allah rahmet eylesin deyip isi kolaydan kapatiyor bir öteki gelsin lütfen diyor yine allah ragmet eylesin diyor oh be ne ala is dememek elde degil salla basini al maasini keyif keyif