18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ucuz hava yolları devreye girdi

 Almanya'nın Bonn ve Köln şehirlerine 19 - 290 euro (30- 446 milyon lira) fiyat aralığında, 144 koltuklu Airbus A319 ve A320'lerle yolcu taşıyan Germanwings Havayolları, şimdi de İstanbul'daki Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan, Stuttgart seferlerine başladı.
     
     Yüzde 25'ine Alman Havayolları Lufthansa'nın ortak olduğu Germanwings'in Genel Müdürü Joachim Klein, ‘‘Ucuz fiyat politikasıyla pazarın lideri olmayı hedefliyoruz’’ dedi. Uçaklarda, yüzde 90 doluluk oranını yakaladıklarını vurgulayan Germanwings iletişim görevlisi Heinz Joachim Schöttes ise taşıdıkları yolcunun yaklaşık yüzde 15'inin 19 eurodan bilet alma fırsatını yakaladığını söyledi.
     
     Türkiye'den Almanya seferlerine başladıkları Aralık 2002 tarihinden bu yana 40 bine yakın yolcu taşıdıklarını belirten Heinz Joachim Schöttes, yolcuların biletleri ortalama 90 euroya (140 milyon lira) aldıklarını belirtti. Şirket bu fiyatlarından bilet satabilmek için ciddi bir maliyet düşürme politikası izliyor. Germanwings'in uçaklarında bedava ikram yok. 2 steward-bir hostesin görev yaptığı uçakta ikram parayla, gazete de verilmiyor. Bir şişe meyva suyu ya da bira 2.5 euroya (3 milyon 850 bin lira) satılıyor. Bir bardak viskinin fiyatı ise 4 euro (6 milyon 160 bin lira).
     
     Biletler, aracı şirketlere komisyon ödememek için internet üzerinden satılıyor. Bilet üzerinde değişiklik yapılması durumunda ekstra ücret isteniyor. Uçaklar, havalimanlarındaki hizmet bedellerinin düşük olduğu gece saatlerinde inip-kalıyor. Germanwings yetkilileri, havalimanlarından en düşük hizmet fiyatını alabilmek için kıran kırana pazarlık yapıyor. Ve ucuz hizmet veren havalimanları tercih ediliyor.
Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2003 Pazartesi 12:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?