20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ucuz tatil için son 25 gün

Nisan ayında başlayan ve Haziran ayının ilk haftasına kadar sürecek olan 'erken rezervasyon' kampanyasında son döneme girildi.

Clup İremtur'dan yapılan açıklamaya göre, Nisan ayında rezervasyon yaptıranlar yüzde 35'e yakın indirimli tatil satın aldı. Mayıs ayında rezervasyon yaptıranlar yüzde 25'e yakın indirimli tatil satın alacak. Haziran ayının ilk haftasında rezervasyon yaptıranlar ise yüzde 15'e yakın indirimli tatil satın almış olacak.

Açıklamaya göre, daha ekonomik tatile çıkmak isteyenler ve erken rezervasyon kampanyasını kaçırmamak için acentalara akın ederken, bu yıl, ülke genelinde yaklaşık 40 bine yakın kişinin erken rezervasyon ile daha ekonomik tatil yapacağı tahmin ediliyor.

Son günlerde, erken rezervasyona çok yoğun talep aldıklarını kaydeden Club İremtur Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Ulubay, "Telefonlarımız kilitlenme noktasına geldi. Son günlerde, erken rezervasyona çok yoğun talep alıyoruz. Hatta, bazı otellerdeki kontenjanlarımız dolduğu için otellerden bize, 'stop-sale' gönderilmeye başladı. Eğer, yerli turistimiz bu yıl tatile gitmeyi düşünüyorsa, biran önce rezervasyonunu yaptırmalıdır. Haziran ayının ilk haftasına kadar rezervasyonlarını yaptırmayanlar, hem daha yüksek fiyata tatil satın alacaklar, hem de çoğu zaman istedikleri oteller dolu olacağından yer bulamayacaklar. Daha ekonomik tatile gitmek isteyenlerin, biran önce tatil rezervasyonlarını yapmalarını öneriyoruz" dedi.

Club İremtur olarak bu yıl, geçtiğimiz yıla oranla erken rezervasyonda yüzde 30 artış yaşadıklarını kaydeden Sadettin Ulubay, bu yıl erken rezervasyon kampanyasında ortalama 5 bin kişinin tatilini organize edeceklerini söyledi.

BU YAZ OTELLERDE 'ODA SIKINTISI' YAŞANACAK

Hem Avrupalıların, hem de Rusların yoğun olarak erken rezervasyon yaptırdığını anlatan Ulubay, "Akdeniz bölgesindeki otellerimize, yoğun ilgi var. Neredeyse şu an, güneydeki otel kapasitelerinin yüzde 50'sinde rezervasyonlar kesinleşti. Bu, çok ciddi bir orandır ve sezonun çok yoğun geçeceğini gösterir. Geçen yıl, Rusya'dan gelen turistlerin ilgisi nedeniyle otel bulamayan Avrupalı turistler, bu yıl erken davranarak, aylar öncesinden rezervasyonlarını yaptırdı. Avrupa ve Rusya'dan gelen turistlerin bu
yılki erken rezervasyon talebinde, geçtiğimiz yıla oranla, yüzde 40'a varan artış yaşanıyor. Eğer, yerli turistimiz de, yabancı turistler gibi daha ekonomik tatil paketi satın almak istiyorsa, biran önce erken rezervasyon yaptırmalıdır. Zira geç kalınırsa, yüksek sezon olan 15 Haziran ile 15 Eylül tarihleri arasında, ya oda bulma sıkıntısı, ya da son gün nedeniyle daha yüksek fiyata tatil satın alma durumunda kalacaklar. Aslında; yabancıya ucuz tatil, yerliye pahalı tatil diye bir uygulama yok. Yabancı
turistler, tatil paketini aylar öncesinden aldığı için, daha ekonomik oluyor. Seyahat acentaları olarak bizler, yerli turist ile yabancı turist arasındaki fiyat farkını asgari düzeye indirmek için, halkımıza erken rezervasyon kampanyası hazırladık" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 13:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?