18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

UEFA'da umut rövanşa kaldı

Gecenin açılışını Trabzonspor yaptı. Daha önce İspanyol ekiplerine karşı şansı pek tutmayan bordo mavililer 26 dakikada Gonzalez’in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Daha bu golün coşkusu geçmeden Mehmet Yılmaz Fatih Tekke’nin kaleciden dönen şutunu tamamladı ve durumu 2-0 yaptı. Trabzonspor böylece Ziya Doğan’ın maçtan önce ulaşmak istediğini söylediği 2 farka 27. dakikada ulaşmış oldu. Rakibin presini çabuk toplarla geçen ve rakibi kendi cezasahasından çıkarken kaptığı toplarla etkili olan temsilcimiz ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

İkinci yarıya temkinli başlayan Trabzonspor Athletic Bilbao’da oyuna giren Ismael Urzaiz’e önlem almak için defans güvenliğini ön plana çıkartıp kontrataklarla gol aradı. Nitekim beklenen gol 59. dakikada Gökdeniz ile geldi. Büyük bir avantaj yakalayan Trabzonspor önce bir anlık defans boşluğundan kalesinde golü gördü daha sonra da yine bir duran top sonucu İspanyol ekibi durumu 3-2 yaptı.

Trabzonspor’u şüphesiz ki İspanya’da zor bir maç bekliyor fakat rakibin saldıracak olması da ekibimizin ekmeğine yağ sürebilir.

Geçtiğimiz sezon büyük başarı gösteren Gençlerbirliği’nin Egaleo ile deplasmanda yaptığı maça nedense hiçbir televizyon ya da radio kanalı ilgi göstermedi. Temsilcimiz 14. dakikada penaltıdan yediği golle maçı 1-0 kaybetti. Ankara’da oynanacak maçta Gençlerbirliği ilk kez Avrupa Kupalarına katılan rakibini yenerek tur atlayacaktır.

Önceki kuzey Avrupa seferlerinde umduğunu bulamayan Beşiktaş evine beraberlikle döndü. Sergen Yalçın ve Carew’in yedek soyunduğu maçın daha 3. dakikasında Cordoba’nın sakatlanıp oyundan çıkmasıyla şok yaşayan Beşiktaş 20 dakikada 1-0 geriye düştü. İyi kapanan Bodo/Glimt savunmasını Ahmet Hassan ve İbrahim Akın ile aşmaya çalışan siyah beyazlılar gol atmayı başaramayınca ilk yarı 1-0 bitti.

İkinci yarıyı adeta tek kale oynayan temsilcimizde del Bosque ikinci yarıda kilidi açması için Sergen’i oyuna aldı fakat aranan gol 86. dakikada İbrahim Akın’ın ortasında fırsatçılığını konuşturan Ahmet Hassan’dan geldi. Bu sonuç rövanş maçı için büyük avantaj sayılır.
kenthaber-spor
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 10:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?